Végre péntek! Így hát #szórakozzotthon!

Pénteken általában két döntést kell hoznunk: hova menjünk és mit csináljunk. Most nem kérdés a hova, de azt már nehéz eldönteni, milyen programot válasszunk? Csak szépen, egymás után!

Trallala Zenebölcsi online

április 17., 10:00

Trallala Zenebölcsi karonülőknek, totyogóknak. Éneklős, mondókázós, kacagtatós örömszerzés babáknak és mamáknak! A foglalkozásokat itt tudjátok követni!

 

Zenés gyermekfoglalkozások Veronakival LIVE

április 17., 10:30

Rendszeres interaktív zenés, mesés live gyermekfoglalkozás a karantén idején Veronikával. A live közvetitéseket a Veronaki zenekar Facebook-oldalán tudod követni. 

 

Vesztegzár Vendéglő - Kristóf & Nimi #MaradjOtthonFesztivál

április 17., 12:00

Minden pénteken szimpla és szélsebes 100% növényi alapú recepteket, egyszerűen elkészíthető ebédötleteket hoz nektek Steiner Kristóf és Nimrod Dagan. Az élő főzőcskékhez csatlakozhattok Steiner Kristóf youtube csatornáján, és a Maradj Otthon Fesztivál felületén is.

 

Szolnoki Szigligeti Színház: A tündér és az összekutyult mese - online közvetítés

április 17., 14:00

Mi történik, ha a mesefigurák áttévednek egy másik mesébe, ha egy kotnyeles Tündér össze-vissza kutyul mindent, ha a gonosz Farkas nem akar többet gonosz lenni? Ezekre kapjuk meg a választ ebben a rendhagyó történetű és előadású mesejátékban. Élőben youtube-on!

 

Fenyő Iván #karanténkult

április 17., 14:00 

Folytatódik Fenyő Iván felolvasó délutánja, kövessétek Iván és a Maradj Otthon! fesztivál facebookján, ha tehetitek!

 

Színház- és Filmművészeti Egyetem: Amphitryon - online közvetítés

április 17., 15:00

Amíg Amphitryon háborúzik, Jupiter Amphitryon képében elcsábítja Alkménét. Amikor Amphitryon hazaér fél év után, nem éppen úgy fogadják, ahogy ő azt elképzelte, sőt, szerelme, Alkméné azt állítja, hogy épp az imént voltak együtt. Az első jelenet után mi magunk, nézők is szemtanúkká válunk és végignézzük, hogy Isten a saját vágyainak beteljesítésével és akaratának érvényesítésével hogyan teszi tönkre az embert, akitől függ. Közvetítés itt

 

Szálinger Balázs a karanténban! Beszélgetőtársa Nyáry Krisztián

április 17., 16:00

Április 17-én 16 órakor, Szálinger Balázs költő lesz Nyáry Krisztián vendége és kérdezi arról, hogy mivel tölti a karanténos napokat és milyen olvasmányokat ajánl.

 

Dragomán György mesél

április 17., 16:00

Hagymavágás
Hogyan vágjunk "tudományosan" hagymát.
A nagyon szórakoztató történetet a szerző tolmácsolásában hallhatjátok.

 

Gárdonyi Géza Színház: Szaffi - online közvetítés

április 17., 17:00

A GG Tánc Eger és a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház közös produkciója, a Jókai Mór regénye alapján készült Szaffi c. táncmese - Mikszáth Kálmán szavaival élve - "Fantasztikus, szertelen mese." lesz online nézhető.

 

Takács Noémi/Noemo

április 17., 17:00

A Karanténból szól a nóta sorozat pénteki első szereplője Takács Noémi, a Noémo zenekar alapítója és dalszerzője. Hallgassátok szeretettel érzékeny és finom dalait.

 

Bánkitó Karanténfesztivál Online | Impróka-rantén

április 17., 17:30-18:30

Az Impróka online csoportja társulati tagokkal, tanítványokkal és mindenkivel, aki szívesen töltene némi időt a karantén alatt impróval és az Imprókával. 

 

Találd fel magad!

április 17., 18:00

A Csodák Palotája új sorozattal jelentkezik, melyben Kiss Csaba szenior előadó szakszerűen rögtönöz. Játékos feladatok és szemléltető eszközök segítségével merülhettek el a fizika csodálatos világában. Ha lemaradtatok a közvetítésről, akkor a Csopa blogoldalán pótolhattok, az új részeket pedig itt keressétek!

 

Boridalok: Tücsök mesék - Rottyantó LIVE

április 17., 18:00

Ezen a kis hétköznapi zenés tücsökmese-sorozaton keresztül összefűzve mutatja be Bori, a tavaly októberben megjelent "Süss fel kicsi nap" zenés verseskötet dalait.A zenés mese 18.00-kor kezdődik. És itt tudjátok követni!

 

Gárdonyi Géza Színház: Látogatók - online közvetítés

április 17., 19:00

Egy emberi történet. Egy emberi szenvedéstörténet. Egy tipikusan XX. századi emberi szenvedéstörténet. Egy egri történet, nem tipikusan egri, de azért mélyen egri történet is.
1944 márciusa és 1945 áprilisa között egy húszéves egri polgárlány, Weisz Lili (Kertész Lilly) egy év alatt végigéli egy teljes emberi élet, több generáció kálváriaútját, tragikus stációkkal tagolt pokoljárását. Egy egri polgári család holokauszt-története Kertész Lilly mindent felfaltak a lángok c. önéletírása. A XX. század izzó poklában járt minden túlélőnek van egy személyes családtörténete, tanúságtétele. Ez a történet az Ő története. Közvetítés itt.

 

Online cirkusz - Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztivál


április 17., 19:00

 

Ezen a héten, pénteken 19 órától Merrylu és ifj. Richter József produkcióit láthatjátok élőben vetítve a Magyar Nemzeti Cirkusz Facebook-oldalán, a felvételek a 2018-as Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon készültek. Újra végignézhetitek a pazar nyitányt, a három díjnyertes számot, valamint a finálét is a díjátadással!

 

ifj. Sárközy Lajos és zenekara

április 17., 19:00

A pénteki Karanténból Szól A Nóta sorozat második koncertjén Sárközi Lajos és zenekara fog hamisítatlan magyar cigányzenét játszani.

 

Zeneakadémia Koncertközvetítés/12 - A tangó története II.

április 17., 19:30

A gitáron és bandoneonon játszó Giampaolo Bandini - Cesare Chiacchiaretta Duó 2002-ben alakult azzal a nyilvánvaló céllal, hogy az argentin zenét a legjellegzetesebb hangszerein keresztül tegye ismertté. Beszédes játékának és különleges karizmájának köszönhetően a duó azonnal fontos tényezővé vált a nemzetközi koncertéletben.

 

Jupiter-szimfónia és c-moll mise - egy este Mozarttal

április 17., 19:30

Fragmentum és egész: egy kétszázharmincöt éves, grandiózus misetorzó és egy kétszázharminc éves, teljességet megtestesítő szimfónia. Ezúttal egy koncerten hangzik el Mozart két nagyszabású műve, mely önmagában, saját műfajában is jelentősnek számít az életművön belül.

 

Karanténestek 28. - Budapesti Fesztiválzenekar

április 17., 19:45

A Budapesti Fesztiválzenekar zenészei próbatermükből minden este kamarakoncertet adnak, így bezártság idején minden este egy-egy kitűnő koncertélménnyel lehetünk gazdagabbak. Ezúttal Mozart, Csajkovszkij és Kádár István műveit hallhatjuk.

 

Jászai Mari Színház: Az öngyilkos - online közvetítés

április 17., 20:00

A szatíra főhőse Szemjon Podszekalnyikov, munkanélküli, aki egy éjjel úgy dönt, véget vet életének. Elhatározásának élelmes szomszédjának hála gyorsan híre megy, és hamarosan a jelentéktelen kisember lakását elözönlik a rendszer kárvallottjai. Minden társadalmi réteg hatalomtól rettegő képviselője hasznot akar húzni a halálából. A közvetítés itt nézhető.

 

Bánkitó Karanténfesztivál Online | Beszélgetés Kiyoko Miyake-val, a TOKYO IDOLS c. film rendezőjével

április 17., 20:00

Egy hét állt rendelkezésre arra, hogy megnézzétek a filmet, most pedig 20:00 órától élő online beszélgetést tartanak Kiyoko Miyakeval, a film rendezőjével.

 

Pandémia Akadémia - Még titkosabb kincsek: Róth Miksa a Felvidéken

április 17., 20:00-20:15

A karantén múzeum Róth Miksa pandémia akadémiának csak a neve hosszú - az előadások úgy tíz percesek és a Róth Miksa Emlékház FB oldalán érhetőek el.

Ed Carlsen (IT) Garden Wonder koncert

április 17., 21:00

Ed Carlsen zeneszerző-producer, egy itáliai neo-klasszikus művész. Zenéjében a zongora mellett a gitár is nagy szerepet játszik, a modern klasszikus hangzások keverednek az elektronikával és ambient hangképekkel. Fellépett a 2019-es Piano Day-en, a Müpában. Most egy online koncertet ad nekünk otthonából, Olaszországból, melyet a Garden Wonder oldalain, a facebookon és az instagramon követhettek.