10 dolog, amit nem tudtál a 40 éves Mila Kunisról

A Rossz anyák-filmek, az Azok a 70-es évek show és a Fekete hattyú sztárja augusztus 14-én ünnepelte a születésnapját. Ennek örömére összegyűjtöttünk róla pár érdekességet.

1. A színésznő keresztnevét nem „májlának”, hanem „milának” kell ejteni, mert ukrán származású: Milena Markovna Kunis néven született Csernovicban, az akkori Szovjetunióban.

7-8 éves volt, amikor a család zsidó származása miatt – mivel az országban nagyon erős volt az antiszemitizmus – Los Angelesbe költöztek.

2. A nagyközönség az 1998-ban indult Azok a 70-es évek show című szitkom miatt jegyezte meg a sztár nevét. A forgatás kezdetén Kunis még csak 14 éves volt, és a jelentkezés feltétele a betöltött 18. életév volt, ezért a gyerekszínész a meghallgatáson azt állította, hogy augusztus 14-én lesz 18 éves – de nem pontosította, hogy melyik év augusztusában, az alkotók pedig elhitték, hogy már késő tizenéves, és meg is kapta Jackie Burkhart szerepét.

Az Azok a 70-es évek show csapata, azaz Topher Grace, Danny Masterson, Mila Kunis, Laura Prepon, Wilmer Valderrama és Ashton Kutcher a 2000-es Teen Choice Awards díjátadón. Forrás: Jim Smeal / Ron Galella Collection via Getty Images


A színésznő életkora szerencsére nem okozott gondot a későbbiekben – annál inkább a testmagassága. Mivel ő mindössze 163 centi magas, kolléganője, a Donna Pinciottit alakító Laura Prepon pedig igen sudár, 178 centiméteres, közös jeleneteiket gyakran úgy kellett felvenni, hogy mindketten ültek, nehogy valamelyikük valamelyik irányban kilógjon a képből.

Hogy ne váljon nagyon erőltetetté a sok „ülős” képsor, Kunis gyakran vett fel platformcipőt a forgatás idejére, ami 10-11 centiméterrel növelte a magasságát.

3. Az Azok a 70-es évek show előtt a sztárnak több kisebb tévés szerepe is volt, főként sorozatok, de a pályát igazából reklámokban kezdte. Első szerepe 11 évesen egy Barbie-hirdetésben volt, ez azonban még nem nevezhető szöveges szerepnek, és a kisfilm mindössze 15 másodperces volt. Két évvel később azonban az ifjú színésznő a lenti Lisa Frank-reklámban bizonyíthatta, milyen kiválóan fejlődött az angolja, hiszen a gyerekmárka hirdetésében kifejezetten sokat (és egyébként nagyon szépen, akcentus nélkül) beszél.


4.
Mila Kunis későbbi férjét is az Azok a 70-es évek show-nak köszönheti, hiszen Ashton Kutcherrel itt ismerkedtek meg, a forgatáson. A színésznő ráadásul a sitcom díszletei között csókolózott életében először, méghozzá pont Kutcherrel – de akkor még nem jöttek össze, hiába epekedett titkon Kunis. Miután a sorozat 2006-ban véget ért, a két sztár útjai is különváltak, Kutcher ráadásul még 2005-ben feleségül vette Demi Moore-t, akivel 2011-ig éltek házasságban.

Ezután viszont a két egykori kolléga a legjobb pillanatban találkozott újra:

a 2012-es Golden Globe-díjátadón, amikor már mindketten szinglik voltak, és ennek örömére randizgatni is kezdtek. Majd néhány hónappal azután, hogy Kutcher és Demi Moore válása 2013-ban véglegessé vált, a színész megkérte Mila Kunis kezét, a színésznő pedig igent mondott. Végül 2015. július 4-én házasodtak össze egy szűk körű ceremónia keretében.

A házaspár a 2022-es Oscar-gálán. Forrás: David Livingston / Getty Images


5.
A színésznőnek Ashton Kutcher előtt volt már egy híres partnere, 2002 és 2011 között ugyanis Macaulay Culkinnal, a Reszkessetek, betörők! egykori gyereksztárjával járt. Bár folyamatosan érkeztek olyan hírek, hogy össze fognak házasodni, a felek mindig gyorsan cáfolták a dolgot, majd 2011 januárjában már különválásukat jelentették be, ami Kunis PR-osa szerint kifejezetten jó hangulatban zajlott, és utána is közeli barátok maradtak.

Culkinnal 2004-ben. Forrás: Dimitrios Kambouris / WireImage /Getty Images


6.
A színésznő egy iritisz nevű krónikus betegség következtében egészen 2011-ig fél szemére vak volt, 2011 elején azonban műtéttel korrigálták az állapotát, és azóta állítólag tökéletesen lát. Van egy másik nem mindennapi dolog is Kunis szemeivel kapcsolatban: a heterokrómia nevű genetikai rendellenességben „szenved”, azaz különböző színűek a szemei. Bár a róla készült képeken ez egyáltalán nem látszik rendesen, számos forrás ír róla, hogy a sztár bal szeme barna, jobb szeme pedig zöld (mi inkább úgy látjuk, ha nagyon erősen nézzük, hogy a bal szeme zöld, a jobb szeme pedig kékeszöld, de legyen nekik igazuk).

 

Ez is érdekelhet

5 forgatás alatti románc, amiből a valóságban is házasság lett

Daniel Craig és Rachel Weisz a 2011-es Álmok otthona című film forgatásán szerettek egymásba, Jada Pinkett Smitht és Will Smitht a Kaliforniába jöttem hozta össze.

Tovább


7.
A sorozatok és vígjátékok, azaz a könnyedebb munkák után a 2010-es Fekete hattyú volt az az alkotás, amelyben – a szakma és a kritikusok elismerése közepette – a sztár komoly drámai színészként is bemutatkozhatott. Kunis pedig a Golden Globe-, Screen Actors Guild-, Critics Choice- és egyéb jelölések mellett egy sógornővel is gazdagodott az alkotás miatt, hiszen Michael nevű bátyja pár évvel a forgatást követően feleségül vette azt a táncos-koreográfust, Alexandra Blackert, aki felkészítette a balett-táncos szerepre a színésznőt.


8.
Ahogy az fentebb már szerepelt, Mila Kunis 1983-ban az azóta Ukrajnához tartozó Csernovicban született, majd 1991-ben költözött szüleivel az Egyesült Államokba. Az orosz-ukrán háború tavalyi kitörése után, március 4-én a Kunis–Kutcher házaspár indított az ukrán menekültek javára egy GoFundMe-kampányt, amelyhez ők maguk 3 millió dollárral járultak hozzá, és amihez bárki csatlakozhat adománnyal (a gyűjtés jelenleg több mint 37 millió dollárnál tart, szóval abszolút teljesítették a 30 milliós kitűzött célt).


9. Az orosz-ukrán háború késztette a színésznőt arra is, hogy szélesebb körben is vállalja ukrán identitását. Saját bevallása szerint ugyanis egészen addig Los Angeles-inek tartotta magát, és nem tartotta fontosnak, hogy Ukrajnában született, hiszen még kisgyerekként elkerült onnan. Olyannyira nem, hogy amikor korábban az Egyesült Államokban megkérdezték tőle, hogy honnan származik,

az egyszerűség kedvéért mindig azt mondta, hogy Oroszországból,

mivel az amerikaiak zömének fogalma nem volt róla, hol van Ukrajna, Oroszországról viszont már hallottak. A háború kitörése után viszont megfogadta, hogy soha többé nem mondja azt, hogy orosz származású, és büszkén vállalja ukrán gyökereit.

Forrás: Rich Fury / WireImage / Getty Images


10.
A Kunis–Kutcher házaspárnak két gyereke született:

Wyatt Isabelle Kutcher 2014 októberében, Dimitri Portwood Kutcher 2016 novemberében látta meg a napvilágot – utóbbi gyermek nevével is a színésznő ukrán származása előtt tisztelegtek.


(via IMDb, Wikipedia)

 

Orosz vagy ukrán?

Mila Kunis elmagyarázta, miért mondta régebben, hogy orosz származású

Eddig kényelemből orosz származásúnak mondta magát, mert korábban nem tudták az amerikaiak, hol van Ukrajna. Büszke ukrán származására.

Tovább