2019-re csúszik az Iron Sky 2 premier, cserébe eszelősen vicces lesz

Üreges Föld, T-Rexen lovagló Hitler, gyíkember Sarah Palin! Minden együtt a pompás B-filmes hangulathoz!

Tavaly áprilisban még úgy volt, hogy 2018 februárjában, Valentin-napon lesz megtekinthető az évek óta csak ígérgetett Iron Sky 2: The Coming Race. Azóta eltelt több mint egy év, és semmi hírt nem kaptunk a finn rendező, Timo Vuorensola csapatától azzal kapcsolatban, mi van már a várva várt második résszel, amiben nemcsak Sarah Palinról derül ki, hogy gyíkember, de a Tyrannosaurus rex-háton lovagló Hitlerről is, aki nem mellesleg az üreges Föld belsejében, egy dzsungelvilágban él az odamenekült (vagy a XX. század elején pont, hogy onnan előmászó?) náci gyíkemberekkel együtt.

Végre feloldva egy kicsit az idegőrlő várakozást, Timo Vuorensola a napokban bejelentette: 2019-re tolódik az évek óta halogatott bemutató. Jó hír viszont, hogy a 15 millió dolláros gyártási költség összejött a Finn Filmalap és a Medienboard Berlin-Brandenburg filmgyár segítségével, Vuorensola pedig két sikeres közösségi finanszírozási kampányban is kapott pénzt a speciális effektekre a rajongóitól. Utóbbi miatt azonban a rendezőnek pereskednie kellett, végül 2017-ben neki és a Blind Spot Picturesnek ítélte meg a VFX-cég ellenében a rajongóktól összegyűjtött pénzt. Az új, kibővített trailerben a sokéves csúszást is kiröhögik, nemcsak a gyíkembereket meg Hitlert:

A dínólovas Hitler gyíkarca alatt egyébként gyanús, hogy Udo Kier van, ami azért érdekes, mert a 2012-es első részben ő volt a Hold túlsó oldalán élő nácik vezére, Wolfgang Kortzfleisch Moonführer, és ez a karakter az Iron Sky 2-ben is visszatér. Vele fog szembeszállni a nácik közt szétcsapó, vagány főhősnő, , aki az előző részben megismert, jók oldalára átállt német naivának, Renate Richternek (Julia Dietze) és az amerikai űrhajós James Washingtonnak (Christopher Kirby) a lánya. A jelenlegi hivatalos premierdátum: 2019. január 16. – reméljük, ezen már nem fognak változtatni! (via Movieweb)