25 bámulatosan szép concept art jött ki a Zsivány Egyeshez

A pár nap alatt 104 millió dollárt kaszáló film tervei között Vader vára és K-2SO korai verziója is látható.

A Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet mozifilm 25 gyönyörű vázlatrajza került ki a napokban az Iamag.com oldalára, ezekből válogattuk most össze a kedvencünket. Az elsőn természetesen Darth Vader látható, amint a Végzet Hegyét idéző lávabolygóján felhúzott Sith kastélyban várja Krennic igazgató jelentését a Halálcsillag munkálatairól.

Forrás: ILM & Lucasfilm

Ezen a képen az új film egyik legjobban kidolgozott szereplője, az átprogramozott, cinikus birodalmi harci droid, K-2SO látható:

Forrás: Lucasfilm & ILM

Érdekes, hogy egy korábbi vázlatrajzon még sokkal jobban hasonlított C-3PO-ra, hiszen neki is koncentrikus körök voltak a haspáncélján:

Forrás: ILM & Lucasfilm

Igen ütős látkép a koszos-poros Jedha bolygó űrkikötőjéről. Egykor a Jedik szent bolygója és a fénykardokba való, színes kristályok fő lelőhelye volt, a Zsivány Egyes idején azonban a Birodalom a végletekig kiszipolyozza a bolygót, mert sok-sok kiberkristály kell a Halálcsillag pusztító szuperlézerének beüzemeléséhez. A hardcore rajongók szerint egyébként egy ilyen jelenet nem lenne lehetséges a Star Wars fizikája szerint, mivel a csillagrombolók nem képesek a bolygó légkörében repülni (ezért is furikázták a régi trilógiában kis űrkompokkal a birodalmi tiszteket a rombolójuk és a bolygófelszín között).

Forrás: ILM & Lucasfilm

Az alábbi kép pedig a személyes kedvencem. A Klónháborúk veteránja, a fémlábú Saw Gerrera látható rajta, amint futurisztikus barbárként ücsörög a megölt rohamosztagosok sisakjából tákolt trónján, mint valami koponyatrónon. A birodalmi tökfödőt egyszerűen csak parázstartónak és füstölőállványnak használó háborús hős ugyan itt még semennyire sem hasonlít az őt alakító Forest Whitakerre, de már lerí róla, hogy semmivel sem könyörületesebb az ellenségeivel, mint a nácikról mintázott Galaktikus Bidrodalom tisztjei.

Forrás: ILM & Lucasfilm

A 200 millió dollárból leforgatott Zsivány Egyes ugyan még csak pár napja fut a mozikban, de már ennyi idő alatt is összeszedett egy igen tetszetős, 104 millió dolláros bevételt. Reméljük, itthon is nagy sikert arat majd a rajongók körében, és lesz kereslet Az ébredő Erő gyönyörű vázlatrajzait bemutató könyv után a Zsivány Egyes concept art albumára is.