5 őrültségnek hangzó filmes pletyka, ami végül igaznak bizonyult

Daniel Craig lesz az új Bond, Luke meghal Az utolsó Jedikben, az összes Pókember benne lesz a Pókember: Nincs hazaútban! Ezek a tippek és fülesek anno felrobbantották az internetet – aztán megint, amikor tényleg minden így lett.

1. Tobey Maguire és Andrew Garfield is visszatér a Pókember: Nincs hazaútban

Már jóval a 2021-er Pókember: Nincs hazaút premierje előtt felröppent a hír, hogy a Sony-féle korábbi Pókember-filmek színészei, Alfred Molina és Jamie Foxx visszatérnek a gézengúzok (Dr. Octopus és Elektro) szerepében. Természetesen azonnal vad spekulációkba kezdtek a rajongók, hogy akkor Andrew Garfield és Tobey Maguire is felbukkanhat, mint a multiverzum alternatív Pókemberei, sőt, a fanok milliói ábrándoztak arról, hogy a három Pókember, azaz Tom Holland, Tobey Maguire és Andrew Garfield összefognak a vásznon a gonosz elleni harcban. Tom Holland persze tagadta, hogy Garfield és Maguire csatlakozott volna a stábhoz, és maga Garfield is a kollégája kijelentését visszhangozta, amikor az újságírók nekiszegezték a kérdést. 

Vagyis: a színészek hazudtak a rajongóiknak, de végül a három Pókember tényleges felbukkanása bővben kárpótolt mindenkit.

 

2. Adam Scott Ben Parkert fogja alakítani a Madame Webben

Folytassuk a sort egy másik Parkerrel: 2022 augusztusában röppentek fel olyan pletykák, hogy Adam Scott a Madame Web című „Pókember-mentes Pókember-filmben” Ben Parkert fogja alakítani, vagyis Peter Parker nagybátyját – még jóval azelőtt, hogy Peter Parkerből egyáltalán Pókember lett volna. A film készítői akkor még nem kommentálták mindezt, és hivatalosan nem is árulták el, hogy Adam Scott pontosan kit is alakít, így természetesen a pletyka még inkább elterjedt az online közösségekben. Az izgalom ráadásul csak tovább erősödött, amikor kijött a film első trailere, és még abból sem derült ki, hogy a színész akkor most pontosan kit is alakít.  

Végül a pletyka igaznak bizonyult, tényleg láthattuk a fiatal Ben bácsit a Madame Webben.

 

3. Luke meghal Az utolsó Jedikben

A Star Wars-rajongók máig nem bocsátják meg Kathleen Kennedynek és a Disney égisze alá került Lucasfilmnek azt a jelenetet, amikor Kylo Ren, azaz Ben Solo megöli az apját, Han Solót Az ébredő Erőben. A VIII. epizód előtt el is elindult a találgatás, hogy vajon az új trilógia sorra végezni fog-e a régi filmek kultikus karaktereivel, és bizony a Lucasfilm „halállistáján” Luke Skywalker neve is rögtön felmerült.

Mark Hamill ráadásul 2016-ban el is spoilerezte a dolgot, mivel egy rendezvényen úgy nyilatkozott a Den of Geeknek, hogy „befejezte a VIII. epizódot, és már nem forgat többet”.

Ez a mondat természetesen azonnal elterjedt a közösségi médiában, maga Hamill pedig nem győzött szabadkozni a Twitteren, hogy ő csupán azt mondta, hogy véget ért Az utolsó Jedik forgatása, és most egy darabig nem nem lesz semmi olyan munkája, ami ekkora kaliberű blockbuster lenne. Aztán végül a 2017-es premier után kiderült, hogy Hamill tényleg igazat mondott, és valóban nem szerepel több Star Wars-filmben, mivel az öreg Luke (a várakozásoknak megfelelően) maga is Erő-szellemé változott.

Forrás: Fórum Hungary

 

4. Anya Taylor-Joy benne lesz a Dűne 2-ben

Az első Dűne kirobbanó sikerét és a folytatás hírét követően rögtön elindultak azok a pletykák, miszerint Anya Taylor-Joy is szerepet kapott a Dűne 2-ben, annak ellenére, hogy ezt hivatalosan nem jelentették be, és senki sem látta őt a forgatáson. A színésznő részvétele végül akkor lett egyértelmű, amikor a Dűne: Második rész londoni premierjén a többi szereplővel együtt ő is végigsétált a vörös szőnyegen, és kiderült, hogy ő játszotta Alia Atreidest, akinek igen fontos szerepe lesz majd egy esetleges harmadik részben is. A rendező, Denis Villeneuve egyébként örült, hogy Anya Taylor-Joy szereplése körül ekkora felhajtás kerekedett, és a fél világ azt találgatta, tényleg szerepel-e a Dűne 2-ben:

Azt hiszem, Hollywood a világ legpletykásabb városa, és kísérletképpen ki akartam próbálni, meddig tudunk titokban tartani valamit. Jól sikerült.

 

5. Daniel Craig lesz az új Bond

A 2002-es Halj meg máskor! után Pierce Brosnan szögre akasztotta a szmokingot, és nem ivott több vodka-martinit: nyilvánvaló volt, hogy átadja valaki másnak a 007-es ikonikus szerepét. Ahogy az várható volt, a médiát rögtön elárasztották a potenciális James Bond-jelöltek (akik között Henry Cavill is ott volt).

Ezért lett Henry Cavill helyett végül Daniel Craigből James Bond

A szuperhősfilmek és a Witcher sztárja is elment a Bond-castingra a 2000-es évek elején, de akkor túl fiatalnak ítélték a producerek.

Tovább

 

2005 áprilisában a The Sun című brit bulvárlap számolt be arról a pletykáról, hogy Daniel Craignek három filmre szóló ajánlatot tettek James Bond szerepére. A színész utólag elismerte, hogy ekkor még bizonytalan volt, hogy eljátssza-e a 007-est vagy sem, mert ekkor még nem volt is volt aláírt szerződése, és szerinte szándékosan szivárogtathatták ki a nevét a sajtónak, hogy felmérjék az emberek reakcióit. Craig végül 2005 októberében hivatalosan is James Bond lett, és egészen a közelmúltig számos Bond-filmben láthattuk őt.

Forrás: InterCom

 

(Looper.com)