6 film, amelyben állítólag rejtett utalásokkal jósolták meg a jövőt

Húzzuk fel az alumíniumsisakot, és merüljünk el a filmes konteók világában!

Véletlen egybeesés vagy rejtett utalás a beavatottaktól? Sokak szerint a fikciós produkciók tele vannak olyan jóslásokkal és figyelmeztetésekkel, amelyek csak később nyerik el értelmüket. Az alábbi összeállításban vannak 9/11-es konteók, de persze A Simpson család se maradhat ki.


A Mátrix és a Terminátor 2 megjósolta 9/11-et?

Több filmben is találhatunk állítólagos utalásokat az ikertornyok elleni 9/11-es támadásokra, például az 1999-es Mátrix-ban, ahol látható, hogy Neo útlevele egyértelműen 2001. szeptember 11-én jár le.

Véletlen lenne? Valószínűleg igen,

de érthető, hogy utólag felkapták ezt a teóriát a nézők, mert a Mátrix-filmek eleve kedvencei az összeesküvés-elméletek híveinek.

A második Terminátor-filmben van egy jelenet, amelyben a fiatal John Connort és a védelmezőjét Los Angelesben üldözik. Elhaladnak egy híd alatt, amelyen figyelmeztető tábla van: Vigyázat 9′-11″. A filmben ez az a maximális magasság, ameddig a járművek a híd alatt áthaladhatnak.


A Super Mario Bros. és az ikertornyok összeomlása

Aki látta, illetve elkezdte az 1993-as Super Mario Bros. című borzalmat, annak megbocsátható, ha nem vette észre ezt a bizarr figyelmeztetést a közelgő katasztrófára, mert a jelenet a film vége felé látható, és odáig már nem mindenki jutott el. A kérdéses jelenetben a két dimenzió eggyé olvad, és a háttérben az ikertornyok láthatók közben. Az összeolvadás során azonban a tornyok a földre dőlnek (bár csak ideiglenesen). További olaj az összeesküvés-gyanús állítások tüzére, hogy egy repülőgép repül el a tornyok helyén.


Vissza a jövőbe és 9/11

Ha hihetünk az állításoknak, akkor az első két Vissza a jövőbe filmben minden más filmnél többször utalnak a 9/11-es támadásokra.

Az első filmből több nyilvánvaló figyelmeztetés is kiolvasható a katasztrófára. Például, miközben Marty kiabál Brown dokinak, hogy "figyelmeztetnie kell a jövőre", az óra mutatói a 9-es és a 11-es álláson állnak. Ráadásul 9:59 van, amikor a villám belecsap az óratoronyba. Az összeesküvésben hívők szerint ez egy figyelmeztetés volt, hogy az első torony 9:59-kor fog leomlani. (A déli torony valóban összeomlott ebben az időpontban. De ez reggel történt, nem éjszaka.) Amikor pedig Brown dokit "terroristák" lövik le, a Twin Pines bevásárlóközpontban éri a végzete. Az idő (amelyre a filmben folyamatosan hivatkoznak) 1:16.

Az elméletek szerint, ha ezt fejjel lefelé nézzük, akkor 911-et mutat.


A sötét lovag – Felemelkedés megjósolta Sandy Hookot?

2012-ben 20 gyereket és hat alkalmazottat lőtt agyon a Sandy Hook Általános Iskolában a 20 éves Adam Lanza, aki nem sokkal a támadás után öngyilkos lett. Lanza a támadás előtt megölte az édesanyját is, és egyesek szerint az eseményeket a hat hónappal korábban bemutatott A sötét lovag - Felemelkedés című Batman-film jósolta meg. Egy óra 58 percénél, amikor a nyomozók azt próbálják megjósolni, hogy hol követik el a következő bűncselekményt, a térképen egyértelműen a "Sandy Hook" nevű hely látszik, mint célpont.

Az ezzel a bizonyos összeesküvéssel foglalkozó teoretikusok szerint egyetlen más Batman-filmben sincs említés erről a helyszínről. Valószínűleg ugyanez a térkép látszódik a Batman: kezdődikben is a 14. perc táján, ott azonban a területet South Hinkley-nek hívják. Vajon szándékosan változtatták meg ezt a helyszínt? Ha igen, miért?


A Disney-összeesküvés

Forrás: Disney Channel

 

A Disney-franchise és az általa a 20. század eleje óta gyártott produkciók egy ideje az összeesküvés-elméletek középpontjában állnak. Sokak szerint a látszólag ártatlan rajzfilmfigurák és a hátterek szexuális képeket, illetve sátáni szimbólumokat rejtenek. Egyesek szerint például a Walt Disney logójában három rejtett 6-os van - egy-egy a "W"-ben, az "I" pontján és az "Y" tetején -, és számos nyilvánvaló utalás van az Illuminátusokra is. A Kacsamesék egyik epizódjában az orvosi rendelőben egy szemdiagram van a falon. A betűk a táblán egyértelműen a „Kérdezz az Illuminátusokról!” felszólítást adják ki.

Az "Illuminati" szó számos más Disney-produkcióban is feltűnik - például egy krétatáblán a The Suite Life of Zack and Cody egyik epizódjában vagy az egyik rajzfilmben, amelyben Pluto kutyát láthatjuk, amint egy gördeszkát tart a kezében. Az alján a mindent látó szem látható, egy másik szimbólum, amelyet általában a szabadkőművességgel és az illuminátusokkal hoznak összefüggésbe. Bár ez nem bizonyítja a titkos összeesküvést, úgy tűnik, hogy a Disney főhadiszállásán furcsa humorú emberek dolgoznak.


Tágra zárt szemek - Túl közel került az igazsághoz Kubrick?

Forrás: InterCom

 

Stanley Kubrick utolsó filmje nem utal a titkos társaságokra, hanem valósággal arcon csapja a nézőt az információval. Sőt, tekintettel arra, hogy Kubrick mindössze hat nappal a film bemutatása után halt meg (szívrohamban), egyesek azon kezdtek el gondolkodni, hogy talán túlságosan is pontosan leplezett le (vagy erősített meg) egy világot azok számára, akik benne élnek.

A kutatók és a hasonló titkos társaságokkal foglalkozó szakirodalom szerint Kubrick ábrázolása - beleértve a különböző szimbólumokat, rituálékat, sőt még az agykontroll alatt álló szexrabszolgákat (vagy skarlátvörös nőket) is - hátborzongatóan pontos volt. A filmben még a "kábítószer-túladagolásnak" beállított hirtelen halálesetek is valójában rituális áldozatok következményei.

Ami a filmet még hátborzongatóbbá tette, az az volt, hogy kiszivárogtak képek egy, a hetvenes évek elején, a Rothschildok egyik birtokán tartott partiról. A fotókon látható jelmezek és képek némelyike több mint felkavaró volt, sőt, elképesztő hasonlóságot mutattak a filmben használt képi világgal.


+1 - A Simpson család megjósolja a jövőt

 

A Simpson család alkotóinak vagy van egy mindentudó kristálygömbjük, vagy csak elképesztő véletlen egybeesések sorozata az egész széria.

A sasszemű nézők számos 9/11-re való utalást szúrtak ki magazinok címlapjain vagy a háttérben lévő plakátokon. Az Ebola-válságra és Donald Trump elnökké válására is történt utalás, de még bizarrabb és homályosabb dolgokat is megjósoltak már. A talán legnevezetesebb epizódban egy egész citromfát loptak el a Simpson család szülővárosából, Springfieldből. Néhány évvel később ez az eset valóságosan is megtörtént Houston külvárosában.

Via: Listverse