A Disney akár már a jövő héten megveheti a 20th Century Foxot

Azaz az X-men és a Bosszúállók végre közös filmben is szerepelhetnének, és Hulk is összecsaphatna Rozsomákkal. A klasszikus Star Wars-trilógia eredeti, mozis változatai is megjelenhetnének.

November elején röppent fel a hír, hogy a Disney és a Fox komoly tárgyalásokat folytatnak arról, hogy a kisgömböccé vált egeres stúdió megvásárolná a 20th Century Foxot. A CBNC értesülései szerint a hivatalos megegyezés akár már a jövő héten is megtörténhet.

A Disney a mozis és tévés részlegeket vásárolná meg mintegy 60 milliárd dollárért a Rupert Murdoch vezette 21th Century Fox médiabirodalomtól, így az ezentúl elsősorban mint hírszolgáltató működne tovább.

Az üzlet hátterében az is áll, hogy a Disney szeretné végre egy helyen tudni a Marvel szuperhőseit, a képregénykiadó ugyanis a 90-es években eladta az X-men, a Deadpool és a Fantasztikus Négyes filmes felhasználási jogait, és a Fox foggal-körömmel ragaszkodott is hozzájuk. Bár az F4-et rendre elszúrták, az X-ek csapatából egy terjedelmes és remekül jövedelmező franchise-t hoztak létre. Ha az adásvétel megtörténik, eljő az idő, amikor Hulk és Rozsomák megküzdhetnek egymással, az X-men és a Bosszúállók vállvetve harcolnak a gonosz ellen, és talán végre a Fantasztikus Négyes is kapna egy jó filmet, mert már piszkosul megérdemelnék.

De teljesülhetne a Star Wars-rajongók egyik legnagyobb álma is.  George Lucas annak idején úgy szerződött a Fox-szal, hogy az első film, a Csillagok háborúja gyakorlatilag a stúdióé, így a Lucasfilm megvételével a klasszikus trilógia moziváltozatainak forgalmazási jogát nem kapta meg a Disney. Ha azonban az üzlet megköttetik, hivatalosan is megjelenhetnek a toldozás-foldozás előtti eredeti változatok a maguk teljes pompájában.

Továbbá többek között az Avatar, A majmok bolygója, a Die hard, a Reszkessetek betörők és az Éjszaka a múzeumban is a Disney-é lenne.