A Disney egyelőre köszöni, nem kér az Avatar 4-5-ből

Amíg nem derül ki, hogy a Disney megveszi-e a Fox stúdiót, addig egy gigaprojekt sem kap zöld utat.

Ahhoz képest, hogy az elmúlt években elég sok hír megjelent már az Avatar 2-3 forgatásával kapcsolatban (Kate Winslet is csatlakozott a stábhoz, visszatér benne Zoe Saldana, Sam Worthington és Sigourney Weaver is), szinte semmit sem tudunk a 4-5. részről. Ennek a CinemaBlend értesülései szerint az az oka, hogy az Avatar brandet jelenleg birtokló Fox stúdió egyelőre nem adott hivatalosan zöld utat a projektnek, mivel meg akarják várni a régóta napirenden lévő Disney–Fox-fúzió hivatalos bejelentését. A pletykák szerint ezt az üzletet idén januárban nyélbe üti a két stúdió, viszont idáig egyetlen olyan nagyobb horderejű filmtervre sem mondott áment a Disney, ami 2020 után lenne aktuális, és nem a saját élőszereplős filmjeihez vagy a Marvelhez vagy a Star Warshoz kötődik (így egyelőre a szintén Fox-istállóba tartozó Alienek sorsa is kétséges).

Ez persze nem tartotta vissza James Cameront attól, hogy bejelentse: az Avatar 4 2024. december 19-én, az Avatar 5 pedig 2025. december 19-én kerül mozikba (vagyis az első és az utolsó rész között 16 év telik el). Sigourney Weaver az elmúlt években szinte minden alkalommal az Avatar-folytatásokat dicsérte az interjúiban, illetve rendszeresen James Cameron és Neill Blomkamp Alien-verzióit támogatta a Ridley Scott-féle Covenant-irányvonal ellenében.

Ami biztos: a Disney elnöke, Bob Iger egyelőre nem jelentett be semmit az Avatar 4-5-hez kapcsolódóan, az viszont 100 százalék, hogy az Avatar 2-t 2020. december 18-án, az Avatar 3-at pedig 2021. december 17-én mutatják be világszerte a mozik. Kérdés persze, hogy 11 évvel(!!!) az első rész után, a kéthavonta vetített szuperhősös blockbusterek dömpingjében kit fognak lázba hozni a víz alatt úszkáló na'vik? (via Geektyrant)