A Dűne: Második részt máris a legnagyobbak között emlegetik

Megérkeztek az első vélemények a közösségi médiába Denis Villeneuve sci-fi eposzáról. És még az utolsó pillanatban egy új meglepetés szereplő személye is kiderült…

A várva várt folytatást most mutatták meg a filmes újságíróknak, akik azonnal elárasztották a Twittert dicshimnuszaikkal.

„A Dűne: Második rész elképesztően lenyűgöző.

Villeneuve-nek igazi látomásos pillanatai vannak. Austin Butler valódi átalakuláson megy át (és nem a sminkre gondolok). A vége pedig nagyon megindító” – írta például Gregory Ellwood, a The Playlist újságírója.


„A Dűne: Második rész egy igazi győzelem. Még az első filmnél is nagyszabásúbb, mégis intimebb” – véli Hoai-Tran Bui, az Inverse szerkesztője, akihez a Collider-es Steven Weintraub is csatlakozott. Azt írta ki az X-re, hogy „elképesztő filmes teljesítmény, briliáns filmzene, és hihetetlen volt az összes szereplő”.

„Bárcsak még hosszabb lett volna”

– írta még a szerző, aki szíve szerint még további egy órán át nézte volna a 2 óra 40 perces alkotást.


A második Dűne ráadásul (ami egyébként február 29-től látható a magyar mozikban) még azokat is meggyőzte, akik az első részt nem szerették annyira. „Az első Dűnével kapcsolatban vegyesek voltak az érzéseim,

de a második film fenomenális.

Ott van a legnagyobb sci-fik között, amiket valaha láttam” – szögezte le az Uproxx szerzője, Mike Ryan.


Vélhetően további örömöt szerez a rajongóknak, hogy még így az utolsó pillanatban az is kiderült, hogy egy eddig fel nem fedett sztár is szerepel a filmben Timothée Chalamet, Zendaya, Christopher Walken, Léa Seydoux, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Dave Bautista, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling, Javier Bardem és a már említett Austin Butler oldalán.

Nem más, mint Anya Taylor-Joy,

aki a Warner Bros. TikTok-csatornájának adott interjúban árulta el, hogy igazak a korábban már megszellőztetett pletykák.


(via Variety, Independent)