A filmtörténelem legemlékezetesebb orgazmusai

Nagyon nem mindegy, milyen is az a bizonyos „boldog vég”.

Ha egy filmben meztelenkedést és szexet lát a néző, akkor jogosan várja el, hogy végigvigyék a szereplők, amit elkezdtek, ám valljuk be, ezt nagyon ritkán vállalják be a filmek. Az orgazmust – legyen női vagy férfi – ritkán szokták megmutatni a játékfilmekben, és most nem a pornós verzióra gondolok, hanem simán arra, mikor egy-egy karakter elélvez. Ehhez elég pusztán az arcát, vagy a testének egy részét mutatni, hogy ne forduljon át a jelenet pornográfiába, mégis kifejezetten tabunak számít a „boldog vég” vizuális láttatása. Azért akad pár emlékezetes orgazmus a filmtörténelemben – íme pár példa, hányféleképpen lehet elmenni.

 

Harry és Sally (1989)

Oké, rögtön egy kis csalással kezdjük, hiszen a Meg Ryan és Billy Crystal főszereplésével készült romantikus vígjátékban egy megjátszott orgazmust láthatunk – de egy olyat, amit az egész büfé közönsége végighallgat. Harry (Crystal) ugyanis arról igyekszik meggyőzni Sallyt (Ryan), hogy ő minden nőt maradéktalanul kielégített, észrevette volna, ha nem így van, mire

a lány demonstrálja, milyen is az, amikor úgy játssza meg valaki az orgazmust, hogy a férfi maximálisan elhiszi.

Mindezt egy egész étkezde végignézi és végighallgatja, majd Sally zavartalanul folytatja az étkezést.

 

Pleasantville (1998)

A fekete-fehérben fogatott film az 50-es évek televíziós világába repít vissza, és ebben látható az egyik legáthatóbb, legelemibb orgazmus, amit valaha filmre vittek. Joan Allen alakítja Betty Parkert, egy átlagos családanyát, aki megismerkedik a maszturbálás gyönyöreivel.

Életében először nyúl magához, aminek hatására az addigi fekete-fehér világ hirtelen kiszínesedik körülötte, és a tetőponton lángra lobban egy fa a kertben.

Ha minden ilyen orgazmus ilyen grandiózus lenne, akkor azért lenne dolguk a tűzoltóknak rendesen.

 

Horrorra akadva (2000)

Minden idők egyik legtürhőbb paródiafilmje természetesen nem hagyhatta ki azt a ziccert, hogy milyen az, ha több hónapnyi önmegtartóztatás után egy srác elélvez. Bobby (Jon Abrahams) türelmesen kivárta, hogy barátnője, Cindy (Anna Faris) készen álljon arra, hogy elveszítse a szüzességét. A jelenet természetesen tele van vulgáris vizuális poénnal, de a leglátványosabb az, mikor Bobby a csúcspontra ér:

a sperma gejzírként tör fel belőle, ami a lányt a plafonra ragasztja, ő meg összeaszott múmiaként ürül ki.

 

A csúf igazság (2009)

Ez a jelenet voltaképpen egy variáció Sally tettetett orgazmusára az étteremben: A csúf igazságban ugyanis a Katherine Heigl általa játszott Abby tényleg elélvez egy egész étterem közönsége előtt. Az történik ugyanis, hogy

az ajándékba kapott vibrációs bugyijának távirányítóját véletlenül megkaparintja egy kissrác, aki így a tudta nélkül a csúcsra juttatja Abbyt.

Csakhogy mindez egy étterem kellős közepén, az üzleti vacsorán történik, így Abbynek úgy kell referálnia, hogy közben el is élvez.

Ez is érdekelhet

Tudj meg mindent a női orgazmus filmes ábrázolásáról!

A The Daily Show című amerikai talkshow zseniális videót készített arról, hogyan fejlődött a filmtörténelemben az évek és évtizedek során a nagy „Ó” megjelenítése. Hat röpke perc alatt el is érhetünk… a végéig.

Tovább

 

Fekete hattyú (2010)

Darren Aronofsky filmjének egyik vizuális trükkje, hogy olykor egy pár másodpercig mozgásba lendülnek azok a dolgok, amiknek állniuk kéne: például egy festmény vagy egy tetoválás, és ahogy a főszereplő, Nina Sayers (Natalie Portman) összezavarodik, úgy mi sem tudjuk eldönteni elsőre, hogy tényleg jól láttuk-e a mozgást. A Fekete hattyú egyik csúcspontja, mikor Nina lefekszik a másik táncoslánnyal, a vetélytársával, Lilyvel (Mila Kunis).

Egy ízlésesen komponált leszbikus szexjelenetnek lehetünk tanúi, melynek csúcspontján Nina úgy látja, mintha a Lily hátán lévő, szárnyakat formáló tetoválások megmozdulnának.

Azért már majdnem olyan, mintha kigyulladna egy fa a kertben.

 

Könnyű nőcske (2010)

A lista másik megjátszott orgazmusa, amit viszont a puszta jóindulat vezérel. Az Emma Stone által alakított Olive az egyik barátjának, Brandonnak akar segíteni, hogy ne csúfolják a suliban azért, mert meleg. Ezért egy komplett koreográfiát eszelnek ki: az egyik házibuliban eljátsszák, hogy szexelnek egymással.

Bezárkóznak egy szobába, ahol a többiek füle hallatára előadják az egyik leghangosabb szeretkezést a filmtörténelemben.

A srác viszont nem valami tehetséges az orgazmus színlelésében, de az Olive-tól kapott gyomros segít kihozni belőle a megfelelő hangot.

 

Barátság extrákkal (2011)

Mila Kunis duplázik a listánkon: ezúttal egy romantikus komédiában élvez el. Miután két barát, Jamie (Kunis) és Dylan (Justin Timberlake) némi ügyetlenkedés után megesküdtek az iPadre letöltött Bibliára, hogy becsszó nem akarnak többet, csak szexelni, és egyáltalán nem jönnek be egymásnak, az egész csak érzelem nélküli testiség, egymásnak esnek a kanapén. Ja nem, várj, az ágyban, mert ott jobbak a fények. Közben megbeszélik, mire számítson a másik, és hogy nem is öregek az alkalmi szexhez, bár már egyikük sem egyetemista.

Jamie végül megtanítja Dylannak, hogyan kell orálisan kényeztetni a nőket, amiből a fiú jelesre vizsgázik.

 

(via Decider, VocalMedia)