A filmtörténet legbénább statisztái (plusz egy macska)

Még a legdrámaibb, leglátványosabb jelenetbe is belerondíthat egy balfék, netán túl lelkes statiszta. És olykor bele is rondítanak, mint ahogy az alábbi példák bizonyítják.

A Férfi, Aki Söprögeti A Semmit

A Quantum csendjében James Bond épp nagyon komolyan titkosügynökösködik, ám a lényeg a fenti videó második felében van:  a 007-es mögött tevékenykedő emberek között van egy fickó, aki egy jókora partvissal vagy tizenöt centivel a járda fölött söprögeti a... levegőt. De nagyon komolyan csinálja, megadja a módját.

 

A Mozdulatlan Gyerekek

A Mindennek menni kell című film egyik jelenetében Will Ferrell és Laura Dern a verandán beszélgetnek, tőlük néhány méternyire a füvön egy kisfiú és kislány eszeget egy műanyag asztalkánál. Azután néhány pillanattal később már egy természetellenes pózba merevedve látjuk mindkettőjüket. Talán megmondták nekik, hogy felvétel közben maradjanak csendben és ne mocorogjanak? Ha így történt, túlságosan is szót fogadtak. Mindenesetre ijesztő.

 

A Mutogatós Kisfiú

Ebben a kis videóban csak perverz törpének hívják azt a kisfiút, aki a Doki egyik csemetéjét, a kis Vernét alakítja a Vissza jövőbe harmadik részének végén. Noha erős ez a megnevezés, de a fiúcska alakítását nézve nem ok nélküli. Mit csinál a kezével? És miért mutogat utána a sliccére? Talán pisilnie kellett szegénynek, és már nem nagyon bírta visszatartani, ezért néz ki ilyen furán ez a jelenet.

 

A Férfi, Aki Örül A Gyilkos Cápának

Épp támad A cápa címszereplője, Brody rendőrfőnök keményen zavarja ki az embereket a vízből, és a parton álló statiszták is a feladatuknak megfelelően rémültek - egy embert kivéve. A fenti videóban ki is emelik azt a fehér sapkás, pocakos, pornóbajuszos fickót, aki vidáman rajcsúrozik a kép előterében.

 

A Férfi, Akit Felrúgott Az Erő

Klasszikus jelenet A Jedi visszatérből: miközben a csetepaté folyik Jabba bárkáján, a Sarlakk szája fölött, Luke felrúg egy pribéket - illetve rúgná, ha a fickó engedné, mert az már egy pillanattal hamarabb felrúgódik, és le is zuhan. 

 

A Férfi, Akit Megver A Semmi

A sötét lovag - Felemelkedés egyik jelenetében a Denevérember és a Macskanő kaszabolja a gonoszokat, és a háttérben látható egy férfi, aki mindenkitől elkülönülve, magányosan csépeli a levegőt - majd elesik, mintha kiütötték volna. Fáj neki.

 

A Macska, Aki Szívesebben Lenne Bárhol

James Bond főellenségének, Ernst Stavro Blofeldnek bevett kelléke a fehér macska. A Csak kétszer élszben is szorongat egyet, de szegény állat látványosan nem érzi otthonosan magát a gonosztevő karjai között. Persze előtte robbantanak valamit, talán azért menne inkább el onnan, minél messzebb.

(Forrás: Grunge)