A konteóhívők imádni fogják A függetlenség napja rendezőjének újabb katasztrófafilmjét

Új előzetes érkezett a Roland Emmerich által rendezett Moonfallhoz.

Ahogy arról korábbi cikkünkben már írtunk, a Moonfall egy olyan alternatív 2022-es esztendőben játszódik, ahol az űrutazás sokkal mindennapibb dolog, mint mostanság. Emmerich (A függetlenség napja-filmek, 2012, Holnapután) filmjében egy titokzatos erő kibillenti a Holdat a Föld körüli pályájáról, ami miatt az felszántja bolygónk felszínének egy részét, pusztító kataklizmák (szökőárak, földrengések, meteoresők stb.) egész sorát indítva el szerte a világon. Az emberiség a megsemmisülés szélére kerül.

Forrás: YouTube / Lionsgate Movies


A NASA vezetője, Jo Fowler egykori űrhajós (Halle Berry) meg van győződve róla, hogy meg tudja menteni a helyzetet. Ezt azonban egyedül egy régi űrhajóskollégája, Brian Harper (Patrick Wilson) hiszi el neki, akivel korábban közös misszióban vettek részt; rajtuk kívül egy habókos konteóhívő, KC Houseman is (John Bradley, azaz Samwell Tarly a Trónok harcából) lát fantáziát a dologban. A három elkeseredett és reményvesztett hős egy lehetetlennek látszó, utolsó utáni küldetésre indul egy űrsiklóval a kozmoszba, hátrahagyva a Földön mindenkit, hogy rájöjjenek, miért viselkedik ennyire furcsán a Hold.


A szeptemberben nyilvánosságra hozott első előzeteshez képest most annyival tudunk meg többet (és ezért írtuk a címbe, hogy az összeesküvéselmélet-hívők imádni fogják a Moonfallt), hogy kiderül: a filmben ábrázolt gondokat valami olyasmi okozza, ami még az első Holdra lépéskor, Neil Armstrongék idején történt, csak ötven éven át eltitkolták előlünk. Ezt az információt egy Donald Sutherland által alakított figura, bizonyos Holdenfield közli, de a sci-fi/thrillerben szerepel még Michael Peña is. Az IGN Hungary értesülései szerint a Moonfallt 2022. február 3-án mutatják be a magyar mozik.


(via Lionsgate)