A Marvel filmek legjobb antihősei

A Marvel filmek nem csak rengeteg szuperhőssel és nagyszerűen kitalált szupergonosszal dicsekedhetnek, hanem egy sor remek antihőssel is, akik persze hősök, csak nem mindig látszik rajtuk!

10. M'Baku (Winston Duke)

A hatalmas termetű törzsfőnököt a Fekete Párducban (2018) ismertük meg, mint a főhős, T'Challa (Chadwick Boseman) kihívóját Wakanda trónjáért. T'Challa és a hegyek között élő dzsabari törzs feje élet-halál harcot vívnak a hagyomány szerint a vízesés teraszán, ahonnan a vesztes a halálába zuhan, de a nagylelkű Fekete Párduc megkíméli ellenfele életét, és milyen jól teszi. Merthogy amikor a vérszomjas Eric Killmonger egy hasonló párbajban legyőzi őt, és az uralkodó a mélybe zuhan, a dzsabarik mentik meg és M'Baku rejtegeti.

Merthogy M’Bakut erős igazságérzete vezérli

– ami nem jelenti azt, hogy teljesen lemondana a trónigényéről -, és nem áll Killmonger oldalára, pedig az lenne számára a könnyebb út. A Végtelen háborúban és a Végjátékban aztán ő is Thanos és légiói ellen harcol, hogy megvédje Wakandát és az egész világot.  

Forrás: Forum Hungary

 

9. Yondu Udonta (Michael Rooker)

Hegyesre reszelt fogak, kék bőr és hetyke irokéz figura: Yondu Udonta az űrbéli fosztogatók főnöke A galaxis őrzőiből (2014), aki első blikkre elég riasztó jelenség, ráadásul van egy titkos fegyvere, a Yaka-nyíl, amit kibernetikus headsetjén keresztül fütyüléssel irányít. Halálos hatékonysággal. Pedig a több mint zord külső érző szívet takar, és mint ahogy a második részben kiderül,

Yondu igazi apafigura Peter számára, akit megmentett a fiú apja, Ego elől,

amikor megtudta, az milyen sorsot szán neki. Nem véletlen tragikus áldozata sem az Ego elleni harcban, a mindig „karcos” Michael Rooker, James Gunn egyik kabalaszínésze pedig nagyszerű a szerepre.

Forrás: Forum Hungary

 

8. Hulk (Mark Ruffalo)

Bruce Banner (Mark Ruffalo) soha nem akar rossz lenni, de a hatalmas zöld fickó egy másik történet. Hulk 2008-ban szerepelt először szólófilmjében, de évekkel később a Bosszúállók című filmben debütált az MCU-ban . ami ironikus módon azt is jelenti, hogy jó eséllyel Ruffalo sosem kap saját Hulk-filmet. Ő egy vonakodó hős, aki

retteg attól, hogy milyen szörnyűségekre képes, amikor átváltozik.

Az Ultron korában Fekete Özvegy (Scarlett Johansson) az egyetlen, aki meg tudja nyugtatni, amikor a zöld fickó átveszi az irányítást. A tudós Bruce Banner a moziverzum legszimpatikusabb alakja, de Hulk néha kicsúszik az irányítása alól, és több kárt okoz, mint hasznot. Bruce végül megtanul megbékélni a benne rejlő sötétséggel, és akár Hulkként is élhet anélkül, hogy állandóan dühös lenne.

Forrás: Forum Hungary

 

7. Nebula (Karen Gillan)

A luphomoid fajbába tartozó, Nebula, aki fajának egyik utolsó képviselője, azért lett olyan, mert fogadott apja, Thanos mindig féltestvérével, Gamorával kényszerítette küzdelemre már kisgyerek koruktól kezdve, Valahányszor Nebula alulmaradt, Thanos mindig elvette egy testrészét, azt gépi alkatrészre cserélve, emberségének elvesztése olyan mély sebeket ejtett rajta, ami a lelkét is eltorzította – ám emiatt sokáig testvérére és nem az őrült titánra haragudott, Thanos fogadott lányát eleinte gonoszként, Ronan, a vádló hadnagyaként ismerjük meg, és időbe telik, mire megérti a valós helyzetet és

képes elengedni a gyűlöletet.

Akárcsak Draxnak, neki is sajátos a humorérzéke, már az a kevés, ami van neki, de pont azért olyan izgalmas a karakterfejlődése, hiszen neki adatott meg a legkevesebb kapaszkodó azon az úton, amit be kell járnia. Nebula a harmadik részben egy pillanatra megvillantja a nőiesebb oldalát is – de csak egy pillanatra, akkor is akaratlanul.

Forrás: Forum Hungary

 

6. Venom (Tom Hardy)

Venom hős vagy gazember attól függően, hogy kihez kötődik. Jó akar lenni, de az idegennek gyakran önző szándékai vannak, és nem mindig azt teszi, amit a gazdateste akar. A lény még az MCU létrejötte előtt mutatkozott be, amikor igazi gonoszként debütált a 2007-es Pókember 3-ban. A Sony Venom-filmjeiben Eddie és Venom (mindkettőt Tom Hardy alakítja, utóbbit nyilván csak a hangjával) együtt alkotják meg a tökéletes antihőst. Eddie egy elveszett lélek, szakmájában sikertelen, a csaja elhagyta, ezért útmutatásra van szüksége, Venom pedig

az impulzusai – főleg az éhsége – által vezérelt idegen,

aki nem akar gonosz lenni, pusztán emberhúsból szeretne lakmározni. Ebből rengeteg dolgot lehet kihozni, ami az első Venom-filmben sikerült, a folytatásban már nem annyira.

Forrás: InterCom

 

5. Mordály (Bradley Cooper)

Mordály egy szófosó, félig mosómedvéből, félig gépi alkatrészekből összerakott, gátlástalan fejvadász, aki partnerével, az élő fa Groottal bárkit levadászik, amikor megismerjük – ekkor éppen Peter Quillt. A karakter attól működik igazán, hogy bár nagy szíve van, néha egy igazi pöcs,  mint amikor egy börtönlázadás során pusztán csak viccből küldi el Petert egy műlábért, aki ezért az életét kockáztatja. Persze tudjuk,

a keménykedés mögött jó eséllyel a tragikus emlékek elfojtása áll,

hiszen hősünk egy kegyetlen és bizarr kísérlet áldozat, amiről az új részben többet is meg lehet tudni – és ami az egész széria egyik legszomorúbb momentuma. És itt az is kiderül, hogy Mordálynak olyan agya van, mint senki másnak a galaxisban – ami néha jó, néha hátrány.

Forrás: Forum Hungary

 

Még több Galaxis örzői

Elbúcsúznak hibbant szuperhőseink, és nem is akárhogy!

Ha minden igaz, a harmadik résszel véget érnek a galaxis őrzőinek kalandjai, akik a legüdébb színfoltjai voltak napjaink szuperhősfilm dömpingjének, és Űrlordék méltó módon távoznak: viccesen, ugyanakkor szívfacsaró módon.

Tovább

 

4. Bucky Barnes (Sebastian Stan)

Bucky (Sebastian Stan) a címszereplő Steve Rogers (Chris Evans) bátor és hűséges legjobb barátjaként debütált az Amerika Kapitány: Az első bosszúállóban (2011). Mindig kiállt Steve mellett, amikor az még cingár kissrác volt, és megpróbálta távol tartani a bajtól. Steve szemében Bucky igazi hős volt, amikor harcolni indult a második világháborúba, hogy a film végén a feneketlen mélybe zuhanva lelje a halálát. Persze nem hihetjük el senkiről, hogy halott, hacsak le nem darálják a szemünk előtt, és az Amerika Kapitány - A tél katonájában (2014) kiderül, hogy Barnes életben maradt, csakhogy a Hydra átmosta az agyát, és

A tél katonájává, egy gyilkológéppé változtatta.

Végül sikerült megszöknie, megszabadulnia az agymosástól, és a Bosszúállókkal együtt harcol tovább. Bucky rendes srác, akinek nem ilyen sors járna, de antihős lett belőle, egy képzett bérgyilkos, és sötét múltjával küzd – ezt jelképezi csonkolt karja. A karaktert elég izgalmasnak tartották ahhoz, hogy saját sorozatot is kapjon, ez lett A Sólyom és a Tél Katonája (2021).

Forrás: Forum Hungary

 

3. Loki (Tom Hiddleston)

Loki (Tom Hiddleston) úgy mutatkozott be a Thorban (2011), mint a címszereplő öccse, aki Asgard trónját próbálja elorozni, és egyre elvetemültebb lett, hogy aztán mindig meglepjen minket. Nála sosem lehet tudni, ez a karakter lényege – sőt, azt sem lehet tudni, hogy éppen őt látjuk-e, vagy valakinek a bőrébe bújt, hiszen

ő a csínytevés és az átverések istene.

Vitatott, hogy Loki teljesen megváltozott a New York-i támadás után, de a karakteríve azt bizonyítja, hogy legalább erőfeszítéseket tesz arra, hogy jobb legyen. Loki sokat változott a Thor: Sötét világ (2013) alatt, különösen édesanyja elvesztése után. Összeállt Thorral (Chris Hemsworth), hogy megmentse Asgardot, és a film úgy ért véget, hogy Thor azt hitte, a bátyja meghalt, de persze visszatért a Thor: Ragnarökben (2017), mint kiszámíthatatlan szövetséges. Útja hősies véget ért a Bosszúállók: Végtelen háború (2018) elején, amikor megpróbálta becsapni Thanost (Josh Brolin), aki megölte őt. A Loki című sorozaton keresztül a rajongók bepillantást nyerhetnek az antihős vad kalandjaiba egy multiverzumban, amelyeknek következményei lehetnek az MCU többi filmjére nézve is – vagy nem, hiszen nála sosem tudni.

Forrás: Marvel / Disney

2. Deadpool (Ryan Reynolds)

Deadpool, avagy Wade Wilson (Ryan Reynolds), a mutáns bérgyilkos már feltűnt egyszer a X-Men kezdetek: Farkasban (2009), csak nem használták igazán jön a karaktert, akiben sokkal több is van.

Reynolds aztán elérte, hogy rebootolják a figurát,

aki saját történetet kapott a Deadpoolban (2016). Ahol, hogy kigyógyuljon a rákból, beleegyezik, hogy részt vegyen egy kísérletben, amely eltorzítja – de meggyógyítja és szuperképességekkel ruházza fel. Deadpoolként jelenik meg, és onnantól kezdve egyetlen célja van: megtalálni és megölni Ajaxot (Ed Skrein), azt az embert, aki ezt tette vele. bár kérik, hogy csatlakozzon csatlakozzon az X-Menhez, és mutáns génjeit jó célra használja, de ő erre nem hajlandó. A csata azzal végződik, hogy Deadpool megöli Francist, annak ellenére, hogy Kolosszus könyörgött neki, hogy ne tegye. Wilson a második részben válik igazi hőssé, amikor feláldozza magát, hogy megmentse Russel (Julian Dennison), egy fiatal mutánst.

 

1. Logan (Hugh Jackman)

Logan, avagy a Farkas, aki eredetileg Rozsomák (Hugh Jackman) a zord, szivarozó mutáns, az X-Men rajongók kedvence, minden idők egyik legjobb képregény karaktere. Behúzható adamantium karmainak köszönheti, hogy a legtöbb csatából győztesen kerül ki – ha mégsem, akkor ott van elképesztő regenerációs képessége. Először az X-Men - A kívülállókban (2000) mutatják be, és vonakodva csatlakozik a csapathoz, hogy segítsen megmenteni Rogue-ot és megállítani Magnetót. Bár Logant tettei inkább hősnek mutatják, mint bármi más, ő egy sötét, szomorú karakter, aki leginkább magának való, aki hajlamos dührohamokra.

A Marvelnél egyedülálló módon Logan teljes életútját megismerhetjük

egészen a legvégig a Logan - Farkasban (2017). Ehhez képest meglepő fejlemény, hogy hősünk visszatér a Deadpool 3-ban, csak az a kérdés, valamiféle multiverzum keretében vagy időutazás részeként.

Forrás: RTL Klub