A metróban vadászik Wednesday-re a Sikoly-filmek Szellempofája

Itt az első teaser a New Yorkban játszódó Sikoly 6-hoz.

A Sikoly filmsorozat majdnem egy évtizednyi kihagyás után 2022-ben tért vissza, és rögtön látszott, hogy van értelme a folytatásnak.”Az új Sikoly pont olyan profin paráztató modern slasher, mint a 2018-as Halloween és a folytatása” – írtuk róla a kritikánkban.

Az új, hatodik rész különlegessége, hogy ezúttal nem a kertvárosban, hanem a nagyvárosban csap le Ghostface, hiszen a történet helyszíne New York. Az ötödik rész főbb karakterei visszatérnek, sőt, a negyedik rész túlélőjével, Kirby Reed is találkozhatunk, és ismét Hayden Panettiere fogja alakítani. A Sikoly-filmek örök túlélője, Sidney Prescott viszont ebből a részből kimarad, mivel az őt játszó színésznő, Neve Campbell pénzügyi okokból nem vállalta szerepet.

"Úgy éreztem, hogy a nekem tett ajánlat nem felel meg annak az értéknek, amit a franchise-nak nyújtottam" - írta Campbell akkoriban, hozzátéve, hogy nagyon nehéz döntés volt továbblépni.

A most bemutatott új teaserben azt láthatjuk, hogy a visszatérő szereplők – köztük a Wednesday-jel szupersztárrá vált Jenna Ortega –, akik New Yorkban próbálnak új életet kezdeni, halloween idején egy tömött metrókocsiban utaznak több Sikoly-maszkos emberrel együtt. És közülük az egyik az igazi gyilkos lehet.

Az új Sikolyt is az 5. részt jegyző Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett rendezi, a forgatókönyvet pedig James Vanderbilt és Guy Busick írta.

Magyar bemutató: 2023. március 30.

Via: THR