A Született feleségek sztárja a Cheetosról rendez filmet

Eva Longoria szerencsére nem a Cheetos gepárdot álmodja vászonra, hanem a népszerű snack feltalálójáról készít életrajzi alkotást.

A Cheetos egyik legnépszerűbb változata, a Flamin’ Hot Cheetos nevű rágcsa kiötlőjének története egyébként valóban filmvászonra kívánkozik, hiszen igazi valóra vált tündérmese. Richard Montanez mexikói bevándorlók leszármazottjaként a hetvenes években a Frito-Lay nevű chips- és rágcsagyár egyik üzemének karbantartójaként dolgozott, amikor a környékén tevékenykedő utcai árustól ihletet merítve eszébe jutott a Flamin’ Hot Cheetos megalkotásának ötlete (erről itt olvashatunk részletesebben).

Richard Montanez. Forrás: Imeh Akpanudosen / Getty Images for Los Angeles Times

 

A snack olyan hatalmas siker, sőt popkulturális jelenség lett, hogy új életre kelt tőle a Frito-Lay is, Montanez pedig hamarosan a cég anyavállalata, a Pepsico egyik vezetője lett, könyveket ír, egyetemi előadásokat tart és latin-amerikai származású gyerekeknek szóló ösztöndíjakat hoz létre.

Habár a Cheetos moziról már tavaly óta lehet tudni, egyelőre még nem sok részlet derült ki az alkotókról. Longoria mellett a forgatókönyvíró, Lewis Colick személye ismert, aki korábban olyan filmek scriptjét írta, mint az Őrjítő vágy, a Golyóálló, a Kísért a múlt vagy a Charlie St. Cloud halála és élete.

Eva Longoria. Forrás: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

 

Eva Longoria rendezőként való szerződtetése egyébként nem teljesen elborult ötlet, hiszen a színésznő már számtalan sorozatepizódot dirigált (például a Szeplőtelen Jane, a Született szobalányok vagy a Feketék fehéren egyes részeit), ezenkívül előkészületi fázisban van egy 24-7 című vígjáték, amit nemcsak rendezni fog, de játszik is majd benne, Kerry Washington oldalán.


(via Consequence of Sound)