Animációs film lesz Tim Burton kidobott Supermanjéből?

A próbákon lefotózott, gumiruhás Nicolas Cage rajzfilmfiguraként élhet tovább.

Michael Jelenic, a Batman Vs. Two-Face című Batman-rajzfilm társforgatókönyvírója érdekes tervet lebegtetett meg a New York-i Comic Conon: animációs filmben élesztené újra Tim Burton soha el nem készült Superman-mozifilmjét, a Superman Lives-t.

A '90-es években körvonalazódó szuperhőstörténet forgatókönyvét Kevin Smith írta, a Krypton bolygóról származó, S-betűs hacukában világot megmentő daliát, Clark Kentet pedig Nicolas Cage(!!!) alakította volna. Rendezőnek Tim Burton kérte fel a Warner, miután két Batman-mozifilmet is sikeresen levezényelt. A film főgonosza Brainiac, azaz Agykeselyű, az idegen bolygóról származó, ördögien gonosz mesterséges intelligencia lett volna, aki pont ekkoriban pusztította el Supermant a képregényfüzetekben. De felbukkant volna a sztoriban a jó öreg Lex Luthor és Doomsday is.

A film előkészületei már elég előre haladottak voltak, Nicolas Cage például már felpróbálhatta a szuperhősruháját is. Ami azért volt olyan furcsa, ufó- illetve robotszerű gúnya, mert Superman a történetben csak egy K kódjelű, kryptoni mesterséges intelligencia segítségével tudott feltámadni, ami egyfajta bizarr, élő gépszövetként kapcsolódott volna rá Clark Kentre, életben tartva a legendás hőst. Sajnos a mozifilmből a '90-es években nem lett semmi, és a világ is csak azért tudott erről a blockbuster-tervezetről, mert 2009-ben Nicolas Cage személyesen árult el róla részleteket és mutatott meg egy-két fotót, Jon Schnepp pedig 2015-ben dokumentumfilmet forgatott a témáról The Death of "Superman Lives": What Happened? címmel.

Most viszont úgy tűnik, a Warner évtizedek óta jól prosperáló animációs részlege lát fantáziát a Tim Burton-féle Superman leporolásában. Sőt, Michael Jelenic legutóbb újságírói kérdésre azt nyilatkozta, maga Nicolas Cage is szeretne beszállni a projektbe! (via CBR)