Arnold Schwarzenegger szándékosan fingott a Harry Potter egyik színésznőjének az arcába

Legalábbis a keserű emléket egy podcastben felidéző Miriam Margolyes állítása szerint.

A veterán színésznő – akit elsősorban a Harry Potter-filmek Bimba professzoraként ismerhetünk – egy I’ve Got News For You című podcastben mesélt róla, milyen bunkó volt vele egykori kollégája az 1999-es akcióhorror, az Ítéletnap forgatásán. Margolyes azt is leszögezte, hogy azóta sem bocsátott meg neki. De beszéljen ő maga!

„Kicsit el van telve magától, de engem egyáltalán nem érdekel. Amúgy is republikánus, ami nem tetszik. És történetesen elég bunkó is volt.

Az arcomba fingott.

Nyilván én is szoktam fingani, nincs ezzel gond, de én nem fingok mások orra alá. Ő viszont szándékosan csinálta, egyenesen az arcomba” – panaszkodott a sztár, aki tovább részletezte az incidenst.

Miriam Margolyes 1997-ben és Arnold Schwarzenegger 2018-ban. Forrás: CBS via Getty Images és Michael Kovac / Getty Images for for J/P HRO Gala


„Én játszottam a Sátán nővérét, és a jelenetben meg akart ölni, szóval olyan helyzetbe voltam kényszerítve, hogy a padlón feküdtem, és nem tudtam szabadulni előle.

És akkor csak úgy elfingta magát.

Nem filmezés közben történt, hanem az egyik szünetben, de azóta sem bocsátottam meg neki” – jelentette ki a színésznő. Az ugyanakkor nem derült ki, miből gondolja Margolyes, hogy Schwarzenegger szándékosan fingta le, ahogy az sem, miért érzi jobbnak, hogy forgatási szünetben tette mindezt.

Az alapsztori mellett viszont egészen parádés az angolszász sajtó reakciója is. A Variety például konkrétan el akarta érni az egykori akciósztárt és/vagy a sajtósát/ügynökét kommentárért, az Independent pedig a cikke címében szemérmesen csak sajnálatos forgatási incidensként hivatkozik az ügyre. Miriam Margolyes egyébként már évekkel ezelőtt leszólta színészkollégája viselkedését: a Yahoo egy 2016-os cikkében (ami a Guardian interjúja alapján készült) idézi, hogy a színésznő disznónak nevezte Schwarzeneggert, aki az Ítéletnap forgatásán folyamatosan tapizta a neki tetsző nőket.


(via Variety)