Az 5 legkevésbé összeillő szerelmespár a filmtörténelemben

Az alkotók nagyon szeretik a Rómeó és Júlia típusú, minden ellentétet legyőző szerelmet vászonra vinni, de az igazság az, hogy a való életben az ennyire más világból származó emberek sosem kötnének ki egymás oldalán. Mutatunk pár jellemző példát.

Maria és Tony a West Side Storyból

A shakespeare-i Rómeó és Júlia-koncepciót a legtisztábban megvalósító filmmusicalben valami egészen hiteltelen a Puerto Ricó-i Maria és a lengyel bevándorló, Tony egymásra találása, hiszen ha nem egy filmet néznénk, valószínűleg soha nem is találkoztak volna – Maria bátyja, Bernardo és Tony ugyanis két rivális banda tagjai. De ha ezen még meg is próbálunk túllépni, olyan bizarr elemek következnek, hogy a főhősnő először is ahelyett, hogy a családjához lenne lojális, mindent kockára tesz egy fiú miatt, akit körülbelül két perce ismer, majd egészen elképesztő módon akkor is Tony mellett marad, amikor az bevallja, hogy SPOILER! megölte Bernardót.

Teljességgel lehetetlen megérteni, hogy ez a két ember mégis miért van együtt, és józanul belegondolva totálisan abszurd kettejük kapcsolata.

Forrás: Magyar Televízió

 

Danny Zuko és Sandy Olsson a Grease-ből

Ahogy azt mindenki pontosan tudja, Danny és Sandy egy édes nyári románc után újból találkoznak a Rdydell középsuliban – ahol azonnal világossá válik, hogy két teljesen különböző világból érkeztek. A jó kislány Sandynek igazából már abban a pillanatban faképnél kellett volna hagynia Dannyt, amikor az úgy tett a haverjai előtt, mintha nem ismerné, csak hogy adhassa a menő arcot. A lány ehelyett megpróbál kibújni a bőréből, és teljesen átalakítja az identitását a srác kedvéért: a film végére SPOILER! olyan, látszatra kemény csajjá válik, akiről azt feltételezi, hogy Danny szívesen lenne a pasija. Egészen valószínűtlen, hogy ez a furcsa páros a jövőben együtt maradna, és

számos jel utal arra, hogy Sandy sokkal működőképesebb duót alkotna a jól fésült sztáratlétával, Tom Chisummal.
Forrás: UIP-Duna Film

 

További toxikus viszonyok

Mérgező kapcsolatok a romantikus filmekben

Összeállításunkban nem az olyan, egyértelműen toxikus viszonyokat ábrázoló filmeket gyűjtöttük össze, mint a Holtodiglan, a Nem félünk a farkastól, a Gázláng vagy a Végzetes vonzerő, hanem azokról az alkotásokról rántjuk le a leplet, amelyek romantizálják a mérgező párkapcsolati viselkedést.

Tovább

 

Frances „Bébi” Houseman és Johnny Castle a Dirty Dancingből

Minden idők egyik legikonikusabb mozis szerelmespárja esetében az a legnagyobb hiba, hogy Johnny a valóságban valószínűleg le se sz*rná, hogy

Bébit a sarokba ültetik vagy sem

– ahogy a lány sem foglalkozna az egészen más társadalmi rétegből származó, az ő nézőpontjából egyértelműen a személyzethez tartozó, nála jóval idősebb férfival. De ha megpróbáljuk elhinni, hogy a szerelem mindent legyőz, még akkor sem jön ki a(z érzelmi) matek, hiszen Johnnyt az első perctől kezdve idegesíti, hogy Bébi nem elég jó táncos, és nem veszi elég komolyan a próbákat. Ahelyett azonban, hogy mindezt intő jelként fognák fel, a fiatalok inkább egymásba szeretnek, ami teljesen karakteridegen fordulat, hiszen lehet, hogy az ellentétek vonzzák egymást, de a férfi túl érettnek, a lány pedig túl okosnak tűnik ahhoz, hogy elhiggyék: ennek a tiltott szerelemnek lehet jövője.

Forrás: HBO

 

Cher Horowitz és Josh a Spinédzserekből

A lista többi szerelmespárjától eltérően Cher és Josh duójának első blikkre van értelme, hiszen melyik kamasz lány ne álmodozna róla, hogy összejön egy idősebb, művelt fősulis sráccal? Ami ebben a páros esetében nem stimmel, az egyértelműen az, hogy

Josh Cher mostohatestvére.

Igaz, hogy a szülők már nincsenek együtt, de ez így egy kicsit akkor is vérfertőzésgyanús, és kizárt, hogy a nézők elhinnék (romantikus csók a lépcsőn ide vagy oda), hogy a fiú ne a kishúgaként tekintene a még csak 15 éves lányra. A kapcsolat hitelességét pedig az rombolja még tovább, hogy a sztori szerint Chernek nagyon szigorú az apukája, és abba is beleszól, kivel találkozhat a lánya, szóval kizárt dolog, hogy az áldását adná arra, hogy az ő kis hercegnője összejöjjön azzal a fiúval, akivel egy időben együtt nevelkedett.

Forrás: UIP-Duna Film

 

Katniss Everdeen és Peeta Mellark Az éhezők viadala-filmekből

A 7 legidegesítőbb filmes karakter című cikkünkben egyszer már pufogtunk rajta egy sort, hogy ennek a disztópiának a kegyetlen világában a főhősnő – aki maga is kemény harcos – vajon miért a szerencsétlen cukrász sráccal, Peetával jön össze az abszolút főnyeremény Gale helyett. De ha mindenáron hinni akarunk az ellentétek vonzzák egymást szabályában, és bevesszük, hogy Katniss odáig van a fiú tortadíszítő tehetségéért, ez a kapcsolat akkor sem stimmel. A két fél viszonya eleve PR-fogásként indul, ami egyiküknek sincs ínyére, és a későbbiekben sem látunk kettejük közt semmiféle kémiát. Nem köti össze őket túl szoros kötelék, és egy csomó fontos eseményen külön-külön vesznek részt.

Nagyon úgy tűnik, hogy állítólagos szerelmük egyetlen tartópillére a trauma: az, hogy többször is majdnem meghaltak egymás közvetlen közelében.


(via ScreenRant)

 

A korábbi pufogás

A 7 legidegesítőbb filmes karakter

Azokat a figurákat gyűjtöttük össze, akiket az alkotók nem szántak gonosznak, mégis a legszívesebben megölnénk őket, annyira irritálóak.

Tovább