Az Alien: Covenant sztárja ezerrel dolgozik a Halloween remake-en

Danny McBride írja a maszkos gyilkos legújabb rémtetteit. Visszanyúlna az első részig, Carpenter 1978-as klasszikusáig.

Danny McBride egészen idáig az Alien: Covenantot promózta mindenhol, most viszont, hogy a héten végre mozikba kerül a várva várt sci-fi, spoilerezett kicsit egy másik projektről is. A 2018-ra ígért Hallowen remake-nek ugyanis ő írja a forgatókönyvét, a rendező pedig nem más lesz, mint McBride régi barátja és alkotótársa, a sötét humorú vígjátékokat jegyző David Gordon Green (Kib*zgatóhelyettesek, Egyszer fent, inkább lentAnanász expressz, stb.).

McBride és Gordon mindketten óriási horrorrajongók, és nagy tisztelői John Carpenter munkásságának, aki 1978-ban pont az első Halloweennel indította el a slasher filmek és a tinihorror '90-es évekig tartó nagy korszakát. Annak viszont már nem annyira örültek McBride-ék, hogy a Halloween franchise-ban egyre inkább a természetfeletti vonal kapott főszerepet - a folytatásokban ugyanis a maszkos gyilkos egyfajta legyőzhetetlen ősgonosz, akit egy okkult szekta idézett bele a bumburnyák Michael Myers testébe... Az ő verziójukban inkább az lenne a félelmetes, hogy egy teljesen átlagos fickó kattan be és kezd el mészárolni egy kisvárosban.

A remake helyett tehát inkább rebootnak vagy gyökerekhez való visszatérésnek tűnő film a tervek szerint 2018 oktberében, a Carpenter-féle Halloween premerjének 40. évfordulóján kerül majd a mozikba. (via hHalloweendailynews)