Az egyetlen szerep, amit Kevin Costner sajnál, hogy visszautasított

Tom Berenger előtt ő is esélyes volt Barnes őrmester szerepére A szakaszban, de a Vietnámban harcoló bátyja miatt akkoriban hallani sem akart Oliver Stone filmtervéről.

Kevin Costner számos sikeres produkciót tudhat a háta mögött a Farkasokkal táncolótól kezdve a Robin Hood: A tolvajok fejedelmén és a Több mint testőrön át a Yellowstone tévésorozatig. Csakhogy a 69 éves sztár több olyan kasszasiker főszerepét is visszautasította az évek során, ahol eredetileg vele akartak dolgozoni, de ő inkább egy lényegesen gyengébb filmet választott. A remény rabjait például a Waterworld kedvéért dobta vissza, Az elnök különgépét pedig hiába írták meg kifejezetten neki, Costner inkább a hatalmasat bukó A jövő hírnökét választotta (helyette Harrison Ford robbantott kasszát akcióhős amerikai elnökként).

 

Forrás: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

 

Ezeket a döntéseit azonban Costner egyáltalán nem bánja. Egyetlen film van csak, amivel kapcsolatban ma már sajnálja, hogy nem szerepelhetett benne:

Oliver Stone az 1986-ban bemutatott A szakaszban eredetileg rá osztotta volna Barnes őrmester szerepét, akit végül Tom Berenger játszott el.

Ez az egyetlen szerep, amit ma már sajnálok, hogy visszautasítottam. A bátyám, Dan tengerészgyalogosként szolgált Vietnámban, és problémája volt azokkal a filmekkel, amelyek a vietnámi veteránokat elborult agyú fickóknak mutatták be. Ő nagyon büszke arra, hogy visszajött, aztán főiskolára járt, és családja lett. Valójában persze A szakasz nagyon is valódi és igaz volt. De én akkor a bátyámnak hittem.

Oliver Stone az Entertainment Weeklynek mesélt arról, hogy Costner tényleg a Vietnámban szolgáló bátyja miatt passzolta A szakasz főszerepét. De a rendező azt is hozzátette, hogy a forgatás idején Kevin Costner azért közel sem volt még akkora sztár, mint amekkora később, a '90-es években lett, és valójában nem is ő, hanem Mickey Rourke volt a másik nagy esélyes Barnes őrmester szerepére.

Már '76-ban kész volt [a forgatókönyv], és akkor majdnem le is forgattuk Sidney Lumet és Pacino közreműködésével. Aztán volt egy időszak '84-ben, amikor Michael Cimino lett volna a producer, és Emilio Estevez játszotta volna a főszerepet.

(via Faroutmagazine.co.uk)