Az Igazából szerelem szereplői is felülnek a nosztalgiavonatra

A film 20. évfordulója kapcsán készült egy különkiadás.

Még a koronavírus-járvány idején jöttek divatba a viszonylag olcsón elkészíthető „reunionok”, és mivel kiderült, hogy van nézői igény az efféle nosztalgiázásra, egymás után készülnek a hasonló műsorok. Most az Igazából szerelemen van a sor, Love Actually: 20 Years Later címmel, Diane Sawyer rendezésében érkezik az ABC-re egy különkiadás a 20. évforduló örömére – ami egyébként csak jövőre lesz, mert 2003-ban mutatták be a filmet.

A színészek közül a miniszterelnököt alakító Hugh Grant, Emma Thompson (Karen), Bill Nighy (Billy Mack), Laura Linney (Sarah) és Thomas Brodie-Sangster (Sam) vállalta a szereplést, és persze Richard Curtis író-rendező is elmeséli, hogyan született meg minden idők egyik legnépszerűbb karácsonyi filmje.

A trailerből az is kiderül, hogy a szereplőknek újra felteszik a címbéli kérdést, vagyis, hogy mi is a szerelem igazából, Hugh Grant pedig elárulja, hogy a későbbi ikonikussá váló (és a korábbi magyar miniszterelnököt is megihlető) táncot eleinte ki akarta vetetni a forgatókönyvből.

Még 2019-ben a rendező is elárulta, hogy ő mit változtatna meg a filmben. Curtis szerint

a meztelen embereknek több ruhát kellene viselniük."

A Markot alakító Andrew Lincoln pedig a mémmé vált súgókártyás szerelmi vallomást tartja ma már kínosnak, sőt már a forgatás közben is kérdezgette Curtist, hogy „biztos vagy benne, hogy nem fogok egy perverz zaklatónak tűnni?” 

2017-ben amúgy már készült egy 10 perces folytatás Red Nose Day címen, amelyben Grant, Nighy, Knightley, Neeson, Chiwetel Ejiofor, Rowan Atkinson és Martine McCutcheon is visszatért.

A különkiadás november 30-án kerül adásba az ABC-n. Mivel a csatorna a Disney tulajdona, nincs kizárva, hogy nálunk felkerül majd a Disney+-ra.

Via: NME