Baj van a Lucasfilmnél: át kell írni az Indy 5 forgatókönyvét

A Kristálykoponyát is jegyző David Koepp sztoriját Jonathan Kasdan, a Solo írója turbózza fel.

Komoly gondok merülhettek fel az ötödik Indiana Jones-mozifilmmel kapcsolatban, ami miatt át kell írni a forgatókönyvet. Így szinte már biztos, hogy nem fog elkészülni az eredetileg kitűzött időpontig, tolódik a 2020 nyarára beígért premier.

Az Indy 5 sztoriját eredetileg az a David Koepp írta meg, aki Steven Spielberg egyik legrégebbi harcostársa: ő szállította le a rendezőnek többek között a Jurassic Park 1-2 és az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága forgatókönyvét is. Az új író, akinek át kell néznie a kalapos régész nyugdíjaskori kalandját, a legfrissebb hírek szerint nem más, mint Jonathan Kasdan – aki ugye annak a Lawrence Kasdannak a fia, akivel Spielberg és Lucas annak idején kitalálta Indiana Jones karakterét a Frigyláda forgatását megelőző kreatív ötletelés során. A fiatal Kasdan legutóbbi munkája a Solo volt, aminek a forgatókönyvét az apjával közösen írta meg.

A vérfrissítés akár jól is elsülhet, és lehet, hogy tényleg nem árt felturbózni Koepp sztoriját, mivel a Kristálykoponya a legkevésbé kedvelt Indiana Jones-film (holtversenyben a Végzet templomával. Ami miatt viszont nem ártana igyekezni a végleges forgatókönyvvel, az Indy maga, vagyis Harrison Ford, aki hiába bringázta körbe fél Magyarországotidén nyáron már 76 éves lesz. (via Consequenceofsound.net)