Ben Affleck is szívesen benne lenne a Jay és Néma Bob 2-ben, csak még senki sem hívta

A sztár inkább a Képtelen képregény-béli karakterét vinné tovább, és nem a Shop-show suttyóját, de a döntést Kevin Smith-re bízza.

Kevin Smith egy hónappal ezelőtt jelentette be, hogy elkezdte forgatni a Jay és Néma Bob 2-t, ami egyszerre lesz a 2001-es első rész rebootja és folytatása. Szinte mindenkit összeterelt a régi csapatból: Jason Lee lesz ismét a képregénybolond Brodie, Jay szokás szerint Jason Mewes, Néma Bob maga a rendező, de James Van Der Beek valamint az Amerikai pite-filmek sztárja, Jason Biggs is visszatérnek, mint a Bunkóman és Gyökér képregény hollywoodi filmváltozatának Jay-je és Néma Bobja. Sőt, még a videotéka melletti kisbolt legendás eladója, Dante (Brian O'Halloran) is tiszteletét teszi az új filmben! 

Egyedül Ben Affleck hiányzik a csapatból, aki elég sok Kevin Smith-filmben benne volt (Shop-Show, Comic strip - Képtelen képregény, Dogma, Jay és néma Bob visszavág, Shop-stop 2), de amikor elkezdett egyre jobban futni Gézánk szekere a saját rendezésekkel és a szuperhősös filmekkel, Kevin Smith karrierje viszont lejtmenetbe került, valamint az egészségi állapota is leromlott, vége lett a nagy barátságnak. Most viszont Affleck maga jelentkezett be, hogy szívesen visszatérne valamelyik régi karaktereként, bár azért inkább a Képtelen képregény-béli karakterét vinné tovább, és nem a Shop-show bunkó amorózóját. Az új, Netflixre készülő filmje, a Triple Frontier kapcsán adott egy interjút, amiben a Jay és Néma Bob 2 is szóba került:

Jó kérdés. Még nem keresett meg senki a szerepléssel, de persze sose lehet tudni. Van még rá elég idő, meglátjuk. Ha választanom kellene, én inkább Holdent játszanám el és nem Shannont, de a döntés természetesen Keviné.

Arra a kérdésre, hogy Ben Affleck is visszatér-e az évek óta tervezgetett Jay és Néma Bob 2-ben, Kevin Smith tavaly azt válaszolta a Twitterén, hogy évek óta nincs beszélő viszonyban a sztárral:

Ha lehet találgatnom, szerintem az van, hogy kettőnk közül az egyikünknek túl nagy a pofája, és túl sok őszinte történetet mesélt el. Ami néha nem is vele történt meg. A másikunk pedig Ben.

Annyi viszont már biztos, hogy a Jay és Néma Bob 2 részben ugyanabban a plázában fog játszódni, ahol a Shop-show, a történet másik fele pedig a Chronic Comra átkeresztelt Comic Conon. A Bunkóman és Gyökér képregényváltozata ugyanis ekkorra már olyan nagy franchise, hogy nemcsak mozifilmek készülnek belőle, de a legnagyobb geek bulit, a San Diego-i Comic Cont is átkeresztelik miatta. (via Movieveb)