Biztos, hogy kell a világnak még egy Addams Family film?

A több mint nyolcvanéves galád család olyan nagy kedvenc, hogy nagyon óvatosan - vagy éppen nagyon merészen - kell hozzányúlnia annak, aki még kezdeni akar valamit velük.

Íme, a most már biztosan hivatalos, jó minőségi, viszonylag hosszú és viszonylag sokat megmutató előzetes – volt egy vacak minőségű, korai verzió is – a The Addams Family egész estés animációs filmhez, mi pedig csak vakarjuk a fejünket. Volt a galád családnak oroszlánja? Miért olyan furcsa Wednesday feje? Miért ilyen rossz zenét választottak a trailerhez? És tényleg szükség volt erre a filmre?

Az 1991-es, Barry Sonnenfeld rendezte Addams Family - A galád család méltán vált klasszikussá, fanyar humora és nagyszerű szereposztása megismételhetetlenné tette – leszámítva persze a folytatást. Anjelica Huston, Raul Julia, Christopher Lloyd és persze Christina Ricci tökéletesek voltak a rendkívüli család megformálására, de persze van, aki a valamivel korábbi tévésorozatra esküszik John Austinékkal. Akárhogy is, ahhoz, hogy valaki újra hozzányúljon ehhez a közkedvelt témához, nagyon nagy merészség, sok új ötlet és rengeteg kreativitás kell, és abból, amit itt látunk, nem derül ki, hogy ez most mind rendelkezésre áll-e. Az MGM által gyártott, újra csak Addams Family - A galád család (The Addams Family) címen futó film rendezőpárosa pedig ígéretes: Conrad Vernon és Greg Tiernan állt ugyanis a talán túlságosan is szókimondó és merész, de mindenképpen nagyon szórakoztató és kreatív Virsliparti mögött.

Na, abból a filmből vajmi keveset hoztak át, itt csak azt látjuk, hogy olyan karaktereket csináltak, akik sokban emlékeztetnek Angelica Hustonékra és az eredeti, 1938-as képregényre is, de sokban mások, ami mondjuk logikus, illetve azt, hogy újra elmesélik az eredeti történetet, ugyanabba a korba helyezve, persze pár változtatással. Amik közül valahogy egyre sem kapjuk fel a fejünket, kivéve az oroszlánra, mert ebben a verzióban Addamséknek van egy házi oroszlánjuk, ami elég rosszul van megrajzolva és az MGM oroszlános logójából ugrik ki, ami nem túl nagy poén. És újra azt látjuk, hogy a család kiakasztja a szomszédokat, sok minden furcsaságot csinálnak, Wednesday pedig az iskolában a felboncolt békákat feltámasztja, amitől nagyon menő lesz. Az nem derül ki, hogy az eredeti filmben fontos szerepet kapott Fester Addamsnak most mit osztottak és mi a fő csapásvonal, de erről a szinopszisban sem értekeznek, viszont elsütnek egy piros lufis poént az AZ film rovására, de rögtön túl is magyarázzák azt.

Azt nem mondom, hogy rögtön temessük az új Addams Family filmet, de komoly fenntartásaink vannak, bár az animáció az oroszlánt leszámítva egész jó. Persze örülhetnénk annak is, milyen nagyszerű színészgárda adja a szereplők hangját - Oscar Isaac lesz Gomez Addams, Charlize Theron lesz Morticia, Chloë Grace Moretz lesz Wednesday, Finn Wolfhard Pugsley, Nick Kroll lesz Fester bácsi, Bette Midler a nagymama, Snoop Dogg pedig Hogyishívják kuzin (Cousin It) –, de nálunk úgyis szinkronizálva kerül majd a mozikba. És ez mikor is lesz? Hát október 11-én, és akkor majd kiderül, jobb-e maga a film, mint ez az előzetes!