CGI Ripley lesz az újabb Alien-filmekben?

Ridley Scott az új James Cameron: még négy Alien-filmet tervez a Covenant utánra, pedig már 79 éves.

Úgy tűnik, Ridley Scott vénségére elkezdett átváltozni a tervezett Avatar-folytatásoktól bediliző James Cameronná. Nem elég, hogy a 79 éves egykori rendezőzseni pár hete újabb négy Alien-filmet ígért a Prometheus és az Alien: Covenant mellé, máris arról beszélt, a Time magazinnak hogy már egy újabb Alien-filmnek is megcsinálta a tízoldalas sztorivázlatát, John Logannel karöltve (erről egyébként már korábban is elpletykálta azt, hogy Awakening, azaz Ébredés  lenne a címe).

Sőt, Scott ennél tovább is ment, szerinte ugyanis

Meg lehetne oldani,

hogy a CGI-vel megfiatalított, pre-Alienekhez hasonlóan akár Sigourney Weaver digitálisan megfiatalított mása szerepeljen ezekben a filmekben. A de-age technológiának úgyis nagy keletje van mostanában Hollywoodban: gondoljunk csak Michael Douglasre a Hangyából, vagy a CGI Leiára és Tarkin kormányzóra a Zsivány Egyesből (sőt, ez az őrület már igazából a megfiatalított Jeff Bridgesszel elszabadult, a Tron 2 első előzetesében, 2009-ben).

Akármi is igaz a fentiekből, az biztos, hogy az Alien: Covenant nálunk egy nappal az amerikai premier előtt, május 18-án kerül a mozikba. Bónusznak pedig íme a film egyik nemzetközi posztere:

Forrás: 20th Cebtury Fox