Dolph Lundgren szobrot állít magának

A svéd akciólegenda a saját életéről készülő dokumentumfilm producere lesz.

Úgy tűnik, Dolph Lundgren megirigyelte Val Kilmert, aki az idei Cannes-i filmfesztiválon mutatta be a róla forgatott portréfilmet. A Valhoz hasonlóan a Dolph címen futó, Andrew Holmes által írt és rendezett dokumentumfilm is egy teljes pályaképet próbál adni a színészről, kezdve a Svédországban töltött gyerekkortól az első hollywoodi sikereken át a VHS-korszakig.

A vegyészmérnöki diplomával és 160-as IQ-val büszkélkedő színész huszonévesen még kidobóként dolgozott New Yorkban,

de volt a svéd kyokushin karateválogatott csapatkapitánya is. Először a Halálvágta című Bond-filmben tűnt fel, de a nagy áttörést Ivan Drago szerepe hozta meg a Rocky IV-ben. Hollywoodba költözve vegyesen szerepelt B-kategóriás akciómozikban (lásd: Tökéletes katona) és vállalhatatlan, videóra vagy tévének forgatott alsó-polcos filmekben. Karrierjét a The Expendables - A feláldozhatók támasztotta fel, azóta pedig szerepelt az Aquamanben, a Creed II-ben, és az Aquaman folytatásában is fel fog tűnni.

Forrás: Pro Video Film & Distribution Kft.

 

A hír kapcsán a „svéd acél” úgy nyilatkozott, hogy tökéletesnek tartja a dokumentumfilm időzítését, mert úgy érzi, most sikerült lezárnia életének egy szakaszát. "Voltak elég kemény időszakaim, és nagyon komoly árat kellett azért fizetnem, hogy eljussak oda, ahol most vagyok.

Ez a film nem a sikereimet ünnepli, hanem azt az utat mutatja be, ahogyan egy ember valóban rátalál önmagára és a vágyott boldogságra.”

A színész azt reméli, hogy a személyes története segíthet a közönségnek is, hogy megértsék, milyen akadályokat kell leküzdeniük, hogy eljussanak ők is az életben oda, ahová szeretnének.

A film üzenete, hogy az út rázós lehet, de kitartóan kell menni előre, és mindenkinek megvan rá az esélye, hogy végül célba érjen.”

A sztárról már korábban is készült egy dokumentumfilm, de azt nem fejezték be, mert az alkotók nem tudták megszerezni Lundgrentől a jogokat.

Via: Variety

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu