Elkészült az első film a Weinstein-botrányról

Kijött egy trailer, több áldozat is megszólal benne.

November 6-án lesz a VoD-premierje Barry Avrich The Reckoning: Hollywood’s Worst Kept Secret című dokumentumfilmjének, amely bő egy évvel a botrány kirobbanása után azt mutatja meg, hogy Hollywoodban szinte a végsőkig tolerálták Harvey Weinstein, a nagyhatalmú producer viselt dolgait.

A jelenleg letartóztatás alatt álló szexragadozó – aki ellen nemi erőszak és szexuális zaklatás miatt indítottak eljárást – több áldozata is megszólal a dokuban, és ebből több részletet a most nyilvánosságra hozott előzetesben is bemutatnak.

„Mindenki tudta, hogy ha nem csinálsz meg bizonyos dolgokat, nem fogsz többet dolgozni” – nyilatkozta például Starr Rinaldi színésznő. „Mert mindenki hallott ilyen sztorikat, hogy

»jobb, ha nem maradsz kettesben Harvey-val«”

– tette hozzá, míg mások arról számolnak be, hogy amikor a producer meztelenül fogadta őket, azt hitték, meg fogja őket erőszakolni.

A The Reckoning ezenkívül azt is felgöngyölíti, milyen hatással volt a #MeToo mozgalom a szórakoztatóiparra, és szélesebb összefüggéseket is feltár. Mint arról korábban már beszámoltunk, nem ez az egyetlen alkotás, amit Harvey Weinstein ügye ihletett – bár a másiknak vélhetően nincsenek ehhez hasonló céljai. A sorozaterőszakoló producer sztorija alapján Predator címmel Brian De Palma készül pszichohorrort forgatni egy szexuális ragadozóról, aki a filmiparban szedi áldozatait.


(via Uproxx)