Emma Thompsonnal tényleg megtörtént az Igazából szerelem legszomorúbb jelenete

Kenneth Branaghnak köszönhetően a színésznő a valóságban is tudja, milyen megtalálni egy másnak szánt ajándék nyakláncot.

Az egész romkomtörténelem egyik legszívszaggatóbb jelenete, amikor az Igazából szerelemben a Thompson által alakított feleség rájön, hogy nem ő kapja azt a csodaszép nyakláncot, amit korábban a férjénél talált – helyette egy Joni Mitchell-albummal szúrják ki a szemét.

Mindez a valóságban még szomorúbb, hiszen tényleg megtörtént a színésznővel. A filmben ugyanis a karakter így jön rá, hogy a férjének viszonya van egy másik nővel – Emma Thompsonnak pedig korábban arra kellett rádöbbennie, hogy férje, Kenneth Branagh megcsalja Helena Bonham Carterrel.

„Az a jelenet, amiben a karakterem az ágy mellett áll, és sír, azért olyan népszerű, mert ez olyasvalami, amin mindannyian átestünk már. Ken összetörte a szívem.

Szóval pontosan tudom, milyen érzés megtalálni egy olyan nyakláncot, amit nem nekem szántak. Velem nem pont ez történt, de mind tudjuk, milyen ez” – jelentette ki a sztár egy színházi eseményen.

Thompson ugyanakkor azt is elárulta, hogy azóta (a színésznő és Branagh 1995-ben váltak el) már békét kötött riválisával. „Nincs értelme ragaszkodni az ilyesmihez. Nekem legalábbis nincs energiám erre. Helena és én már hosszú évekkel ezelőtt békét kötöttünk egymással” – mondta Emma Thompson.


(via Digital Spy)