Ennyit változtak a Valami Amerika szereplői az első rész óta

Elkezdődött a harmadik rész forgatása. A stáb nagyjából ugyanaz, mint a két korábbi résznél, a filmet jövő év elején mutatják be.

A Kincsem után Herendi Gábor június 17-én kezdte el az egyik legsikeresebb magyar filmvígjáték harmadik részének forgatását. 

„A Valami Amerika első részét 2002-ben, a másodikat 2008-ban mutattuk be. Az eltelt 15 év alatt folyamatosan azzal szembesülök, hogy a mozik és a televíziók újra és újra műsorra tűzik, a nézők szinte követelik a folytatást, egyfajta kultuszfilm lett. Mindkét film forgatása felejthetetlen élmény volt nemcsak a színészeknek, hanem az egész stábnak, így minden amellett szólt, hogy vágjunk bele a következő részbe. Izgatottak vagyunk, de felkészültünk és nagyon bízunk benne, hogy a nézők a harmadik részt is legalább annyira fogják szeretni, mint az első kettőt.” - mondta a rendező.

A film szereplői a Valami Amerika első részében, 2002-ben

 

Az első két rész szereplői jórészt visszatérnek, de újak is csatlakoznak a csapathoz. Pindroch Csaba, Szabó Győző, Hujber Ferenc, Szervét Tibor, Ónodi Eszter, Oroszlán Szonja, valamint Csuja Imre, Faragó András, Thuróczy Szabolcs, Tompos Kátya mellett a harmadik részben Pokorny Lia, Stohl András, László Zsolt, Nagy Ervin, Kovács Lehel, Döglégy és Scherer Péter is jelentős szerepeket kaptak.

Pindroch Csaba, Szabó Győző és Hujber Ferenc a második részben, 2008-ban

 

A produkció sajtóközleménye szerint a Valami Amerika 3 történetében Tamás, Ákos és András, a balek testvérek minden eddiginél lehetetlenebb helyzetbe kerülnek a szélhámos Alexnek köszönhetően. A körülményeket bonyolítja a rendőrség és a két rivális maffiabanda, Baláék és Toniék is. Egy rejtélyes, milliókat érő, lopott bélyegért indul hajsza, aminek tétje a fiúk sorsa. Eszter és Timi is beleveti magát a nyomozásba, mindenki versenyt fut az idővel. Vajon ezúttal is sikerül kikeveredniük a slamasztikából?

Szabó Győző, Hujber Ferenc és Pindroch Csaba a Valami Amerika 3 forgatásán - fotó: Wlcsek András

 

A forgatókönyvet Herendi Divinyi Rékával közösen írta, az operatőr Márton Balázs. A Valami Amerika 3 a Magyar Nemzeti Filmalap közel 498 millió forintos támogatásával készül, 2018. február 15-én kerül a magyar mozikba.