Ez lenne az év akciófilmje?

A most kijött előzetes és a szereplőgárda alapján simán belefér, hogy a dél-amerikai drogkartell ellen induló volt zsoldosok története lesz 2019 legpörgősebb akciófilmje.

Egy kis érdekesség rögtön az elejére: az egyik legismertebb és legerőszakosabb mexikói drogszindikátusát, a Los Zetast volt vagy kiugrott kommandósok alapították, ettől lettek annyira hatékonyak és kegyetlenek. A Triple Frontier, avagy Hármas határ című amerikai akciófilmben, amelynek most jött ki az új előzetese, amerikai kommandósok indulnak egy meg nem nevezett dél-amerikai ország drogkartelle ellen. Csakhogy a küldetés nem hivatalos, de még csak nem is titkos: az exkatonák saját szakállukra akarják kifosztani a bűnözőket.

Adott öt, már leszerelt volt kommandós, akik ugyan roppant büszkék a múltjukra, nehezen bírják a civil életet, és úgy érzik, a kormány cserben hagyta őket. Erre épít egyikük, aki a többieket meggyőzve egy privát akciót tervez: egy drogbáró 25 millió dollárra becsült „házi kasszáját” kellene lenyúlniuk. És a jelek szerint minden jól is megy, amíg ki nem nyitják a széfet, amiben még a tervezettnél is sokkal, de sokkal több pénz van. Amit képtelenek otthagyni, viszont ennyi pénzzel és a dühödt drogbáróval a nyakukban a menekülés is egy picikét nehezebb. Ráadásul kiderül, az extra pénz valaki másé volt, és a terv kiötlője pár részletet elhallgatott a társai elől.

A Triple Frontier régóta tervezett projekt, eredetileg Kathryn Bigelow rendezte volna, eredetileg Johnny Depp és Tom Hanks, majd Tom Hardy és Channing Tatum lettek volna a főszereplői, majd Bigelow helyére az Oscar-jelölt  J.C. Chandor (Egy durva év, Minden odavan) lépett be. Ő hozta magával az új főszereplőket, a nagyszerű Oscar Isaacet, illetve Ben Afflecket, és ebből az előzetesből kiderül, hogy a korábbi hírekkel ellentétben nem Affleck az akció tervezője és a csapat vezetője, hanem Isaac, legalábbis eleinte. Mellettük ott van még Pedro Pascal a csapat pilótájaként, illetve Charlie Hunnam a Kemény motorosokból, valamint Garrett Helund, bár a jelek szerint nekik csak kisebb szerep jut. Rajtuk kívül Adria Arjona, Sheila Vand és Reynaldo Gallegos tűnik fel a filmben, utóbbi a gonosz drogbárót játssza.

A rossz hír az, hogy a filmet, amelynek március 19-én lesz az amerikai premierje, a Netflix vette meg, és bár odahaza mozikban is játsszak majd, jó eséllyel nem kerül nemzetközi moziforgalmazásba, de ez még változhat.