Ezek a sztárok kötöttek a legtöbbször házasságot

Kereken 60 évvel ezelőtt, 1964. március 15-én ment férjhez (először) Richard Burtonhöz Elizabeth Taylor, aki összesen nyolcszor kötött házasságot – és ezzel még csak nem is ő a rekorder! Összeszedtük a legtöbb házassággal büszkélkedő sztárokat, akik olyan sokan vannak, hogy 5 násznál kevesebbel nem is kerülhetett fel senki a listánkra.

Nicolas Cage: 5 házasságkötés

A Las Vegas, végállomás Oscar-díjas sztárja először kollégáját, Patricia Arquette-et vette feleségül, akivel 1995 és 2001 között élt házasságban. Ezt egy egészen rövid életű nász követte Lisa Marie Presley-vel, a Király lányával: a nem annyira boldog pár tagjai 2002-ben mindössze egy hónap után adták be a válókeresetet. Cage-nek az Alice Kim nevű pincérnővel kötött házassága volt a leghosszabb életű, hiszen vele 2004-től egészen 2016-ig élt közös fedél alatt. A színész ezt követően sem bírta sokáig az egyedüllétet, és 2019-ben feleségül vette Erike Koike sminkest, akivel újabb rekordot döntött, hiszen mindössze négy napig voltak együtt a Las Vegas-i házasságkötést követően (itt válásra sem volt szükség, a nászt két hónappal később érvénytelenítették).

Patricia Arquette-tel. Forrás: Richard Corkery / NY Daily News Archive via Getty Images
Cage végül 2021-ben azzal lepte meg a rajongóit, hogy ötödik alkalommal is megházasodott, ám ezúttal olyan diszkréten intézte a dolgot, hogy a februári házasságkötés híre csak márciusban derült ki.

A boldog párnak tavaly megszületett első közös gyermeke is (az August Francesca Coppola Cage nevű kislány a színésznek már a harmadik gyereke).


Gary Oldman: 5 házasságkötés

Szerintünk Gary Oldmanről nem annyira köztudott, hogy ekkora „házasságszédelgő”, sőt, talán azt is kevesen tudják, hogy két híres kollégáját is feleségül vette: 1987 és 1990 között Lesley Manville-lel, 1990 és 1992 között pedig

Uma Thurmannel élt házasságban.

Ezután kisebb kihagyást követően 1997-ben Oldman az exmodell fotóst, Donya Fiorentinót vette el, akivel 2001-ben elég zűrös körülmények között lett vége a násznak, mivel a nő bántalmazással vádolta a színészt.

Uma Thurmannel. Forrás: Ron Galella / Ron Galella Collection via Getty Images


A sztár sikeresen megcáfolta a dolgot, olyannyira, hogy két közös fiuk felügyeleti jogát is ő kapta meg; sőt, amikor a sajtó évekkel később újból elővette az ügyet, az egyik fiú határozottan meg is védte az apját. Alexandra Edenborough énekesnővel Gary Oldman 2008 és 2015 között élt házasságban, majd 2017-ben a színész újból megnősült: egy Gisele Schmidt nevű kanadai író-fotós-múzeumi kurátort vett feleségül,

aki mellett, reméljük, végleg sikerül lehorgonyoznia.

 

Az újramelegített botrány

A bántalmazással vádolt Gary Oldmant a fia védte meg

Gulliver Oldman nyílt levélben fordult a nyilvánossághoz a 17 éve történt, ám egyes lapok által most újra elővett ügyben.

Tovább

 

Rita Hayworth: 5 házasságkötés

Hollywood aranykorának a sztárja is az ötösök táborát erősíti: ő először 1937-ben ment férjhez, Edward C. Judson üzletemberhez, akivel 1942-ig volt együtt. Egy évvel később a színésznő már leghíresebb férje, a filmes zseni Orson Welles oldalán állt oltár elé; a házasság 1947-ig tartott. Ali Khan herceghez, Pakisztán későbbi nagykövetéhez a sztár 1949-ben ment hozzá – 1953-ban azonban tőle is elvált. Nem sokkal ezután Hayworth hozzáment egy kollégájához, Dick Haymes színészhez, akivel két évvel később azért váltak el, mert a férfi nyilvánosan bántalmazta.

Utolsó házasságát az 1987-ben elhunyt sztár 1958-ban kötötte, James Hill producerrel, de sajnos ez a nász sem bizonyult tartósnak: 1961-ben váltak el.

Orson Wellesszel. Forrás: Bettmann / Getty Images

 

Joan Collins: 5 házasságkötés

A Dinasztia című szappanopera sztárjának is az ötös a kedvenc száma. 1952-től 1956-ig színészkollégájával, Maxwell Reeddel élt házasságban, majd 1963-ban hozzáment egy másik színészhez, az angol Anthony Newley-hoz. Collins az amerikai üzletembernek, Ron Kassnek 1972 és 1983 között volt a felesége, majd egy svéd énekes, Peter Holm következett (1985–1987). Jelenlegi férjéhez a lassan 91 éves színésznő 2002-ben ment hozzá:

ő Percy Gibson, egy Collinsnál 32 évvel fiatalabb, perui születésű színházigazgató és tévés producer.

Collins és Percy Gibson házassági fogadalmuk 2009-es megújításakor. Forrás: Eddie Sanderson / Getty Images

 

James Cameron: 5 házasságkötés

Azt sokan hallottuk már, hogy Kathryn Bigelow rendező és Linda Hamilton színésznő is élt házasságban James Cameronnal, a Titanic direktorával (előbbi 1989 és 1991, utóbbi 1997 és 1999 között), de azt talán kevesebben, hogy rajtuk kívül Cameron még háromszor nősült. Első feleségét, egy Sharon Williams nevű pincérnőt 1978-ban vette nőül, majd 1984-ben váltak el. Ezután közeli munkatársát, a Terminátor, A bolygó neve: Halál és A mélység titka producereként ismert Gale Ann Hurdöt vette el, akivel 1989-ben mentek szét.

Jelenlegi felesége, Suzy Amis színésznő (őt többek közt a Titanicban láthattuk) 2000 óta él házasságban a rendezővel.
Linda Hamiltonnal. Forrás: Bob Riha, Jr. / Getty Images

 

Martin Scorsese: 5 házasságkötés

Kedvenc TikTok-sztár rendezőnket nem néznénk nagy nőcsábásznak, mégis sikerült neki is ötször nősülnie. Először, 1965-ben főiskolai szerelmét, Laraine Marie Brennant vette el, ám 1972-ben elváltak. 1976-ban a direktor egy Julia Cameron nevű sokoldalú művészt vett feleségül – az ismert pedagógus-író-költő-drámaíró és festő azonban csak egy évig élt házasságban Scorsese-vel: állítólag azért mentek szét, mert

a férfi megcsalta Liza Minnellivel.

1979 és 1983 között nem kisebb név volt az alkotó felesége, mint Isabella Rosellini (tegye fel a kezét, aki ezt tudta!).

Isabella Rossellinivel. Forrás: Ron Galella, Ltd. / Ron Galella Collection via Getty Images


1985-től 1991-ig Barbara De Fina producer (több Scorsese-film producere) következett, majd 1999-ben a rendezőnek sikerült megállapodnia, Helen Morris újságíró-könyvszerkesztő-tévés producer oldalán.

Az ő közös gyermekük egyébként az apja TikTok-karrierjét beindító Francesca Scorsese, de a mesternek korábbi házasságaiból két idősebb lánya is van.

 

Így lett Scorsese TikTok-sztár

Zseniális videóban debütált a TikTokon Martin Scorsese

A veterán rendezőből Francesca nevű lánya próbál hülyét csinálni ebben a vicces kisfilmben.

Tovább

 

Pamela Anderson: 5 és fél házasságkötés

Azt valószínűleg mindenki tudja, hogy a Baywatch sztárja a Mötley Crüe dobosához, Tommy Lee-hez 1995-ben mindössze 96 órányi ismeretség után ment hozzá, hiszen a nászútjukon készített szexvideó kiszivárgásáról külön sorozat is készült. Az is közismert tény, hogy Andersonnak a zenészek a gyengéi, így a Lee-vel töltött viharos három év után Kid Rockkal kötött nászt: házasságuk 2006 júliusában kezdődött, és az év novemberében végződött. Még mindig 2006-ban a színésznő hozzáment Rick Salomon pókerjátékoshoz, de a frigyet fél év után annullálták. A felek viszont annyira nem bírták egymás nélkül, hogy 2014-ben újból házasságot kötöttek – ám ezúttal is csak pár hónapig tartott a boldogság.

Anderson és Tommy Lee cancuni házasságkötésükkor. Forrás: James Aylott / Getty Images


2020 januárjában Pamela Anderson titokban hozzáment Jon Peters producerhez, de két héttel később bejelentették a szakításukat; ráadásként azzal sokkolták a nagyérdeműt, hogy azt is elárulták:

házasságuk nem volt legális

(ennek szól a fejezetcímben szereplő „fél” szócska). A sztár persze megint nem bírta sokáig partner nélkül, és ugyanezen év karácsony éjjelén hozzáment a testőréhez, Dan Hayhursthöz. Szakításukat 2022 januárjában jelentették be.

 

A szexvideóról szóló sorozatról írt kritikánk

A Pam & Tommy üt, mint egy Mötley Crüe-dobszóló

A Hulu botrányosan jó új sorozata nemcsak Pamela Anderson elhíresült szexvideójának kiszivárogtatásáról szól, hanem egyúttal egy szerelmi vallomás is a '90-es évekhez és a szex, drog, rock & roll-életérzéshez.

Tovább

 

Billy Bob Thornton: 6 házasságkötés

Az valószínűleg senkinek sem újdonság, hogy a színész 2000 és 2003 között Angelina Jolie férje volt, hiszen szerelmük elég alaposan dokumentálva volt a sajtóban (azt is megírták például, hogy egymás vérét hordják egy-egy fiolában a nyakukban). De Thorntonnak Jolie-n kívül még nem kevesebb mint öt felesége volt, sorrendben a következők: Melissa Lee Gatlin (ebből az 1978-tól 1980-ig tartó nászból született az az Amanda Brumfield, akit 2011-ben bűnösnek találtak egy 1 éves kislány sérelmére elkövetett gondatlan emberölésben), Toni Lawrence színésznő (1986–1988), Cynda Williams színésznő (1990–1992), Pietra Thornton (1993–1997) és Connie Angland színésznő. Utóbbi nász érdekessége, hogy 12 évi együttélést követően került rá sor, 2014-ben.

Angelina Jolie-val. Forrás: Frank Trapper / Corbis via Getty Images

 

Ez is érdekelhet

Celebek, akikről már elfelejtetted, hogy valaha egy párt alkottak

Keira Knightley és Jamie Dornan? Hogy micsoda? Ők tényleg jártak? Bizony! És mutatunk kilenc további híres párost, akikről vagy nem is tudtál, vagy már egyáltalán nem emlékszel rájuk.

Tovább

 

Richard Pryor: 7 házasságkötés

A néhai komikus első feleségével, Patricia Price-szal mindössze egy évig volt együtt, 1961-ben. Őt 1967-től 1969-ig Shelley Bonis táncos követte, majd Pryor 1977-ben Deborah McGuire színésznőt vette el (a következő évben mentek szét). 1981-ben újabb, mindössze egy évig tartó házasság következett, Jennifer Lee belsőépítésszel, akivel a sztár drogfüggősége vetett véget a násznak. 1986-tól 1987-ig Flynn Belaine feltörekvő (és az is maradó) színésznő következett, akit Pryor 1990-ben még egyszer elvett – 1991-ben azonban második házasságuk is válással végződött. 2001-ben a művész újra szerencsét próbált – megint Jennifer Lee-vel, akivel a színész végül egészen 2005-ben bekövetkezett haláláig élt házasságban.

Jennifer Lee-vel. Forrás: Bob V. Noble / Fotos International / Getty Images

 

Mickey Rooney: 8 házasságkötés

Rooney első felesége, 1942 és 1943 között Ava Gardner színésznő volt. Őt egy Betty Jane Phillips nevű énekesnő követte (1944–1949), majd rögtön ezután elvette Martha Vickers modellt, akivel két évig éltek házasságban. 1952-ben Elaine Mahnken színésznő következett; vele 1958-ban váltak el. Még ugyanebben az évben Rooney feleségül vett egy újabb színésznőt, Barbara Ann Thomasont, akivel 1966-ban tragikus véget ért a nász: a nőt saját szeretője, egy kaszkadőr ölte meg.

Ezután a színész a néhai asszony legjobb barátnőjével, Marge Lane-nel vigasztalódott, akivel 100 napig tartott a házasságuk.

A hetedik nej 1969 és 1975 között Carolyn Hockett volt, majd 1978-ban Jan Chamberlin zárta a sort, akivel egészen a férfi 2014-ben bekövetkezett haláláig tartott a házasság, bár az utolsó két évben már külön éltek.

Ava Gardnerrel. Forrás: Hulton Archive / Getty Images

 

Larry King: 8 házasságkötés

Listánk több más szereplőjéhez hasonlóan a néhai tévés ikonnak is több volt a házassága, mint a felesége (azaz valakit többször is nőül vett). Első, 1952-ben kötött házassága idején King még csak 19 éves volt: középiskolai szerelmét, Freda Millert vette el,

a frigyet azonban később érvénytelenítették a nem túl elégedett szülők közbenjárására.

A későbbi legenda második házasságára 1961-ben került sor, és kevesebb mint egy évig tartott (Annette Kaye volt a boldog /?/ feleség). Larry King még ugyanebben az évben elvett egy playmate-et, Alene Akinst, akivel 1963-ban váltak el, majd 1964-től 1967-ig Mickey Sutphin környezetbiológus következett.

Shawn Southwickkel 2010-ben. Forrás: Paul Morigi / WireImage / Getty Images


1968-ban King visszatért Akinshoz: vele ezúttal 1971-ig tartott a nász. 1976-tól 1983-ig Sharon Lepore volt a férfi felesége, majd jött Julie Alexander, akivel 1989-ben házasodtak össze, de már 1990-ben különváltak; a hivatalos válásra végül 1992-ben került sor. King 1997-ben vette feleségül Shawn Southwicket, aki 2019-ben adta be ellene a válókeresetet.

A hivatalos szétválasztásra azonban nem került sor, mivel a tévés 2021 januárjában, a válási procedúra közepette meghalt.

 

A szomorú hír King haláláról

"Elvesztettünk egy legendát" - Elhunyt Larry King

A televíziózás legendás alakja 87 éves volt. Több mint 60 éve televíziózott, műsorában többek között fellépett Nixon óta az Egyesült Államok valamennyi elnöke.

Tovább

 

Elizabeth Taylor: 8 házasságkötés

A cikkünk apropóját adó hollywoodi legenda még csak 18 volt, amikor 1950-ben hozzáment Conrad Hilton, Jr.-hoz, a híres Hilton család sarjához, akivel azonban 8 rövid hónap után el is váltak. Két évvel később Taylor a nála 20 évvel idősebb Michael Wilding neje lett, akivel 1956-ig voltak együtt, hivatalosan pedig 1957-ben váltak el. Egy hónappal a válás véglegesítése után Mike Todd következett, akivel

egy tragikus esemény vetett véget a házasságnak,

a férfi ugyanis 1958-ban meghalt egy repülőszerencsétlenség következtében.

Richard Burtonnel első házasságkötésükkor. Forrás: William Lovelace / Evening Standard / Getty Images


Egy botrányos viszonyt követően a sztár egy évvel később hozzáment Eddie Fisherhez, akit egyik barátnőjétől, Debbie Reynolds színésznőtől hódított el (Reynolds és a férfi közös gyereke egyébként nem volt más, mint Carrie Fisher). Taylor és Fisher 1964-ben váltak el, és ezúttal a színésznő egy hónapot sem várt: 10 nappal később hozzáment kollégájához, Richard Burtonhöz. A zűrös házasságnak tíz évvel később lett vége, ám a felek 1975-ben újra összeházasodtak – ezúttal 1976-ig voltak együtt. Liz Taylor még ebben az évben hozzáment John Warnerhez, akitől 1982-ben vált el. A 2011-ben elhunyt színésznő utolsó, nyolcadik férje egy egyszerű építőmunkás, Larry Fortensky volt, akivel 1991 és 1996 között voltak házasok. A férfi húsz évvel volt fiatalabb feleségénél.


Lana Turner: 8 házasságkötés

Egy másik hollywoodi szépséget, Lana Turnert is a notórius házasságkötők körében találjuk. Ő először 1939-ben ment férjhez, az Artie Shaw-val kötött házassága azonban mindössze négy hónapig tartott. A második nász során Turner még ennél is pechesebb volt: 1942-ben lett Joseph Stephen Crane felesége, akivel azonban 1943-ban annullálták a nászt, mivel kiderült, hogy a férfi még nem vált el előző feleségétől. Amikor azonban Turner rájött, hogy terhes Crane-től, ismét összeházasodtak, de ez a házasságkötés is csak 1944-ig tartott. Lana Turner többi házassága sorrendben így alakult: Henry J. Topping (1948–1952), Lex Barker (1953–1957), Fred May (1960–1962), Robert Eaton (1965–1969), Ronald Dante (1969–1972). 1972-től 1995-ben bekövetkezett halálig a színésznő egyedül élt.

Fred Mayjel. Forrás: Keystone / Hulton Archive / Getty Images

 

Egy, a számos házasságánál sokkal cifrább botrány Lana Turnerrel kapcsolatban

Rejtélyes gyilkosságok és egyéb botrányok Hollywood aranykorából

Zsarolás, máig tisztázatlan gyilkosságok - némelyiknél a maffia is szóba került a régi Hollywood botrányai kapcsán.

Tovább

 

Gábor Zsazsa: 9 házasságkötés

Minden idők legtöbb házasságával büszkélkedő sztárja nem más, mint a magyar származású Gábor Zsazsa. A színésznő 1935 és 1941 között a török diplomata, Burhan Asaf Belge felesége volt, majd 1942-ben hozzáment Conrad Hiltonhoz; tőle 1947-ben vált el. 1949 és 1954 között George Sanders felesége volt, majd 1962-től 1966-ig Herbert Hutner bankár következett. Gábor még abban az évben hozzáment Joshua S. Cosden Jr.-hoz, a házasságnak azonban 1967-ben vége szakadt.

Ezután kisebb szünet jött, majd pár éves pihenőt követően a sztár 1975-ben Jack Ryan neje lett.

Frédéric Prinz von Anhalttal. Forrás: Patrick Piel / Gamma-Rapho via Getty Images


Tőle 1976. augusztus 24-én vált el, hogy három nappal később már Michael O’Hara lehessen a férje. Ez a házasság 1983-ig tartott. Eztán egy egészen rövid nász következett: a Felipe de Alba mexikói jogásszal 1983 áprilisában kötött, amit azért kellett érvényteleníteni, mert Gábor Zsazsa válását még nem véglegesítették.

A sztár utolsó férje Frédéric Prinz von Anhalt német üzletember volt, aki 1986-tól 2016-ban, 99 éves korában bekövetkezett haláláig volt a színésznővel, és utolsó éveiben hűségesen ápolta.


(via People)