Ezeken a horrorfilmeken sikoltozunk majd 2022-ben

Egyelőre mainstream produkciókat mutatunk, de egészen biztosan láthatunk majd független remekműveket is.

Sikoly

A Sikoly-franchise ötödik részét az Aki bújt rendezőpárosa, Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett jegyzi. A sorszámot ezúttal lehagyták, a forgatókönyvet pedig James Vanderbilt (Az Amazonas kincse, A csodálatos Pókember, Az elnök végveszélyben, A függetlenség napja: Feltámadás) írta; a korábbi négy filmből három forgatókönyvét jegyző Kevin Williamson executive producerként tért csak vissza.

A sztori 25 évvel az eredeti után játszódik, természetesen ismét felbukkan Ghostface, és ténykedése ezúttal az 1996-os gyilkosságsorozat eseményeihez kötődik. A franchise erőssége mindig is az önreflexió volt, ahogy szellemesen használja, ugyanakkor kifigurázza a horrorfilmek kliséit (először a horrorok alapkliséit, aztán a folytatásokat, majd a trilógia jelenségét, végül a remake-et/rebootot).

Reméljük, az új fejezet is hasonlóan tesz majd, és nem egy rejtett remake lesz, ami az utóbbi években szokás lett Hollywoodban.

De Neve Campbell, Courteney Cox és David Arquette, azaz a korábbi filmek főszereplőtriója természetesen visszatér.

Magyar bemutató: január 13.

 

Orphan: First Kill

A 2009-es Az árva előzményfilmje tulajdonképpen elég feleslegesnek tűnik, mert az ügyesen megcsavarintotta a gonosz kisgyerek toposzát,

és egy remek fordulattal tett róla, hogy leessen az állunk.

Többet vétek is lenne írni róla, legfeljebb annyit, hogy aki megnézné a prequelt, ha nem látta, előbb nézze meg az eredetit is, különben jól kiszúr magával,  hiszen olyat spoilerezik magának, hogy bizony bánni fogja. Alább a 2009-es film trailere látható.

Bemutató: január 28.

 

Fekete telefon

A tizenhárom éves Finney-t (Mason Thames) elrabolja egy szadista maszkos gyilkos, és egy hangszigetelt pincébe zárja. Odalent hátborzongató dolog történik: megszólal egy kikapcsolt telefon,  a vonal másik végén pedig a fiú a gyilkos korábbi áldozatainak hangját hallja – megpróbálnak segíteni neki, hogy elszökhessen a gonosztevő markai közül. A Joe Hill (Locke&Key, Szarvak, NOS4A2) novellája alapján készült horrort Scott Derrickson (Doctor Strange) rendezte, a gyilkos szerepében Ethan Hawke-ot láthatjuk.

Ez a páros dolgozott már együtt korábban, méghozzá a kiváló Sinisterben, így nem tartunk tőle, hogy valami félresikerült szerencsétlenséget hoztak össze.

Magyar bemutató: június 23.

 

Nope

Jordan Peele komikusként volt ismert, mígnem 2017-ben berobban Tűnj el! című fondorlatos és komoly mondanivalóval bíró horrorfilmjével. Bár második alkotása, a Mi meglehetősen vegyes fogadtatást kapott, kétségkívül a jobb horrorok közé tartozik, így nyilvánvaló, hogy látatlanban is várjuk következő nagy dobását is.

A sztoriról amúgy semmit sem lehet tudni. Annyi biztos, hogy a főszerepben a Tűnj el! után ismét Daniel Kaluuya lesz látható.

Magyar bemutató: július 21.

 

Don't Worry Darling

Olivia Wilde pszichológiai thrillerében Florence Pugh és Harry Styles egy házaspárt játszik. A film az 1950-es években játszódik, és Pugh háziasszony-karaktere egyszer csak gyanakodni kezd a férjére: annak minden bizonnyal sötét és veszélyes titkaira.

Mi tagadás, a trailer bizony fura és nyugtalanító!

Bemutató: szeptember 23.

 

Halloween Ends

David Gordon Green és Danny McBride 2018-ban sikeresen feltámasztották a sok-sok éve haldokló horrorfranchise-t. A sokadik reboot (is) John Carpenter eredeti filmjét folytatja, Laurie Strode és Michael Myers párharcával a középpontban. Míg a simán csak Halloween címre hallgató első rész remekül sikerült, és újra félelmetessé tette a maszkos gyilkológépet, a Gyilkos Halloween már a folytatások tipikus hibáit követte el; ráadásul olyan maszlaggal öntötte le a The Shape (Myers) karakterét, ami aggodalomra adhat okot. A finálé azonban remélhetőleg emlékezetesen zárja majd le Laurie és Myers jó 40 éves küzdelmét.

Aztán persze jöhetnek a további folytatások, hiszen az áldozatok jönnek-halnak, míg a slasherek gyilkosai mindig túlélik.

Magyar bemutató: október 13.

 

Hókusz pókusz 2.

A végére egy jó kis családi rémüldözést hagytunk, méghozzá az 1993-as klasszikus mesefilm régóta várt folytatását. Egy Becca nevű feltörekvő boszorkány halloweenkor véletlenül visszahívja a Sanderson nővéreket (természetesen Bette Midler, Kathy Najimy és Sarah Jessica Parker alakításában), akik végre bosszút akarnak állni. Beccán és két másik diákon múlik, hogy megállítsák őket. A rendező a Step Upot és a Csábítunk és védünket is jegyző Anne Fletcher.

A film valamikor 2022 végére várható, méghozzá a Disney+ kínálatában – és addigra már Magyarországon is elérhető lesz a streaming szolgáltatás!


(Forrás: Cosmopolitan)

 

A SZESSÖN különleges kiadásában ezúttal akasztjuk a hóhért: nem más püföli a dobot, mint a PORT.hu új videósorozatának munkatársa, a zenei és bulvár tévéműsorokat karcos hangon ekéző blogger, Péter Dávid!