Ezektől a csókoktól undorodtak a legjobban a sztárok, 2. rész

Kiábrándító vallomássorozatunk a nagy sikerre való tekintettel folytatódik, hiszen nemcsak Kirsten Dunst undorodott Brad Pitt-től vagy Tony Curtis Marilyn Monroe-tól – hosszú még a gusztustalan filmes csókok sora. Mutatjuk is, mennyire!

Jennifer Lawrence és Liam Hemsworth

A rossz leheletnek a forgatáson egyenesen filmtörténeti legendáriuma van: már Vivian Leigh is arról panaszkodott az 1939-es Elfújta a szél munkálatai után, hogy Clark Gable-nek

„valami rettenetes szájszaga volt”.

Nem gondolnánk, de a büdös szájúak táborát erősíti Jennifer Lawrence is, akinek egyik kedvenc étele a tonhal, egyik kedvenc fűszere pedig a fokhagyma – Liam Hemsworth-nek pedig volt alkalma megbizonyosodni róla, milyen halálos kombinációt alkot ez a két összetevő. Hányattatásait el is panaszolta Jimmy Fallonnak a The Tonight Show-ban.


Később, minderről értesülve, Lawrence úgy védekezett, hogy azt mondta: sosem szándékosan evett épp a csókjeleneteik előtt tonhalat és fokhagymát, csak pont úgy jött ki a lépés (a két színész egyébként Az éhezők viadala-filmekben játszott együtt).

„Persze amikor Christian Bale-lel vagy Bradley Cooperrel csókolóztam, megmostam a fogam vagy bedobtam egy mentolos cukorkát”

– szúrt oda partnerének a színésznő, aki a jelek szerint csak Hemsworth-nek tartogatta a szájszagot.


Kirsten Dunst és Tobey Maguire

Kirsten Dunstra úgy tűnik, rájár a rúd a csókjeleneteket illetően, hiszen már összeállításunk első részébe is bekerült azzal a kiskorú szexuális zaklatásával felérő csókkal, amit Brad Pitt-től kapott az Interjú a vámpírral című filmben. A színésznőnek a Pókemberben sem volt szerencséje Tobey Magurie csókpartnereként. A 2002-es mozi ikonikus képsorában a Dunst által alakított Mary Jane Watson a fejjel lefelé lógó szuperhőst csókolja meg – ami a valóságban meglehetősen nehéz mutatványnak bizonyult (Maguire részéről), némi kellemetlen mellékhatással.


„Emlékszem, amikor azt a jelenetet forgattuk, a víz (a sztori szerint esett – a szerk.) belecsorgott az orrlyukaiba, szóval kvázi fuldoklott. De egy csókjelenetről beszélünk, és úgy kellett tennie, mintha épp egy csodás pillanatot élne át, miközben valójában majdhogynem az életéért küzdött” – emlékezett vissza Sam Raimi rendező. „Nem tudtam rendesen levegőt venni, csak Kirsten szája sarkából jutottam pár korty oxigénhez. Szegény lány.

Olyan lehetett a számára az a csók, mintha szájból szájba kellett volna lélegeztetnie”

– tette hozzá Maguire. Szuperhőskosztümöt viselő színésszel váltott csókokról egyébként a Deadpool szerelmét alakító Morena Baccarin is tudna mesélni – meg is tette: azt vallotta, olyan volt megcsókolnia Ryan Reynoldsot a maszkjában, mintha „egy hatalmas kondommal” kellett volna smárolnia.


Julia Roberts és legtöbb férfi partnere

Több cikkünkben is foglalkoztunk már vele, mennyire elmérgesedett a viszony a színésznő és Nick Nolte között A zűr bajjal jár című film forgatásán: úgy meggyűlölték egymást, hogy a végén dublőrrel kellett felvenni a közös jeleneteiket, mert nem voltak hajlandóak együtt a kamera elé állni; Roberts pedig visszautasította, hogy a színésszel csókolózzon, akit

„egyenesen undorítónak” tartott.

De a sztárnak több férfi partnerével is meggyűlt a baja a csókjelenetekben – pontosabban nekik gyűlt meg a bajuk vele.


A Kettős játék forgatása során például, amelyben Clive Owen volt a partnere, Roberts folyamatosan mogyoróvajas-lekváros kenyeret evett, ami a jelek szerint ha nem is olyan büdös, mint a fokhagymával kevert tonhal Jennifer Lawrence esetében, azért lehetett egy kis bukéja, mivel Owen panaszkodott rá (a színésznő viszont olyan figyelmes volt, hogy onnantól kezdve mentolos cukorkával kezelte a helyzetet).

Hugh Grant számára még nagyobb problémát jelentett Julia Robertsszel csókolózni, amiről nem túl lovagias módon azt szokta nyilatkozni, hogy a sztárnak olyan széles a szája, hogy a csókjelenetek közben hall egy halk visszhangot.

„Azt hiszem, az évek során túl sokat viccelődtem már a szája méretén. Valószínűleg meggyűlölt mostanra”

– árulta el Grant Andy Cohen talkshow-jában. Szerintünk nem csal a megérzése!


Woody Allen és Helena Bonham Carter

Az angol színésznő a Hatalmas Aphrodité című romkomban dolgozott együtt Woody Allennel, és a közös munka során az nehezítette a dolgát, hogy Allen nemcsak Bonham Carter csókpartnere, de egyúttal a film rendezője is volt. A direktor állítólag igazi kontrollfreakként viselkedett az ominózus jelenet forgatásakor, és kikötötte a színésznő számára, hogy a felvétel során „minimális mennyiségben sem megengedett a testnedvek cseréje” – amit az ajkak szoros összetapasztásakor elég nehéz betartani, főleg mivel, mint minden jelenetet, úgy a csókjelenetet is adott esetben számtalanszor meg kell ismételni egymás után.

„Eközben pedig ő maga semmilyen erőfeszítést nem tett, hogy segítse a munkámat.

Olyan volt, mintha a berlini falat csókoltam volna meg”

– vallotta be Helena Bonham Carter. Nem hangzik egy leányálomnak!

Helena Bonham Carter és Woody Allen a filmben. Forrás: Mokép

 

Tom Cruise és Thandiwe Newton

Thandiwe (korábban Thandie) Newton 2020-ban egy interjúban már panaszkodott arra, milyen megalázó és félelmetes élmény volt számára Tom Cruise-zal forgatni a Mission: Impossible második részében (a szupersztár ugyanis nagyon domináns személyiség, egy alkalommal pedig belekötött abba is, ahogy a színésznő a sorait mondta – holott nem ő volt a rendező). Most kiderült, hogy Newtonnak a Cruise-zal közös csókcsata is problémát jelentett, mivel a színész a jelek szerint nem egy született csókkirály.

„Kicsit undorító és meglehetősen nyálas” – foglalta össze tömören és velősen Thandiwe Newton az átélteket.


A zimbabwei származású színésznő egyébként beszélt arról is, milyen kemény menet úgy általánosságban is a romantikus jelenetek felvétele. „Ott fekszel, vagy harminc ember nyüzsög körülötted és matat rajtad, hogy biztosítsa, hogy minden jól nézzen ki, és semmi se látszódjon, aminek nem kéne. Ami meg a konkrét csókot illeti, az is nehéz ügy, mert ha túl erősen csókolsz, beborítod a másik színész arcát a sajátoddal, ami rettenetesen néz ki.

És akkor ahelyett, hogy beleélnéd magad érzelmileg, azon kell gondolkodnod, vajon épp szétlapítod-e az arcát vagy sem.”


(via Looper)