Ezért ajándékozott George Clooney fejenként egymillió dollárt a barátainak

Közeleg a karácsony – ennek apropóján íme egy szívmelengető történet az Ocean’s filmek sztárjának nagylelkű gesztusáról!

Az anekdota, miszerint Clooney még évekkel ezelőtt nem kevesebb mint tizennégy barátjának 1-1 millió dollárt adott készpénzben, 2017-ben kezdett el terjedni, amikor az egyik érintett jó barát, Rande Gerber (amúgy Cindy Crawford férje) elmesélte az MSNBC nevű beszélgetős műsorban. Mind ez idáig azonban a színész maga nem kommentálta a dolgot.

Most azonban interjút adott a GQ magazinnak, és személyesen is elmesélte, miért csinált ilyen őrültséget. „Egyedülálló fickó voltam. És mindannyian elkezdtünk öregedni. Én olyan 52 lehettem. De a legtöbb barátom idősebb nálam. És annak idején ott aludtam a kanapéjukon, amikor le voltam égve. Pénzt adtak kölcsön, amikor nem volt semmim. Mindig kisegítettek az évek során, amikor szükségem volt rá. És én is segítettem nekik, amikor arra volt szükség. Mindannyian nagyon jó barátok vagyunk” – mondta a sztár.

Forrás: David M. Benett / Getty Images for Channel 4 Television

 

„És arra gondoltam, hogy nélkülük mindez, amim van, nem lenne. És tényleg nagyon közel állunk egymáshoz, így eszembe ötlött, hogy ha mondjuk elütne egy busz, mind benne lennének a végrendeletemben.

Szóval mi a fenének várjak arra, hogy elüssön egy busz?”

– folytatta Clooney, aki az ajándékozás aktusát is részletezte. Először is felvett valahol Los Angelesben 14 millió dollárt készpénzben, majd vásárolt 14 Tumi férfitáskát (ezek a darabok önmagukban több százezer forintos értéket képviselnek), és telepakolta mindegyiket 1-1 milliócskával, majd meghívta magához az érintetteket.

„Fogtam egy térképet, és rámutattam az összes helyre, ahova elmentem miattuk, és felidéztem az összes dolgot, amit nekik köszönhetően láttam.

»Mégis hogy tudnám mindezt meghálálni?« Tettem fel a kérdést. »Lássuk csak, mit szólnátok mondjuk egymillió dollárhoz?«”

– számolt be róla Clooney. A karma pedig csodálatosan működött az esetében, hiszen mindez 2013-ban történt, a következő évben pedig a színész feleségül vette élete szerelmét, Amal Alamuddint, további három évvel később pedig egymilliárd dollártért kelt el az a tequilamárka, a Casamigos, amit Gerberrel és egy másik barátjukkal közösen alapítottak – szóval lehet mondani, hogy a sztár a pénzénél maradt. Tényleg, ti gondolkodtatok már az idei karácsonyi ajándékokon?


(via Independent)