Ezért ér sokat Tom Cruise aláírása

A sztár csatlakozik a Warner Bros.-hoz, és franchise filmeket is csinál majd.

Január 9-én sajtóközleményben jelentették be, hogy Tom Cruise egy új stratégiai partnerséget kötött a Warner Bros. Discoveryvel. A partnerség az idei évtől kezdődően lép életbe, és ez nem csak egy PR-fogás Cruise és csapata a Warner Bros. burbanki székhelyén kap irodát. Cruise a megállapodás keretében eredeti és franchise mozifilmeket is fog gyártani a Warner Bros.-nak. Arról egyelőre nincs hír, hogy mi lesz az első közös projekt.

Ez nem egy exkluzív „first-look” megállapodás, vagyis Cruise részéről nem jelent kizárólagosságot. A színész továbbra is együtt fog dolgozni a Paramounttal a Mission: Impossible – Leszámolás második részén, és Doug Liman rendezővel is készül egy űrben forgatandó filmje a Universal Pictures égisze alatt.

Bár Cruise a legtöbbet a Paramount Picturesszel dolgozott együtt (Collateral – A halál záloga, Top Gun, Mission Impossible-széria), a Warner Bros.-szal is készített emlékezetes filmeket, lásd pl.: A holnap határa, Magnólia, Tágra zárt szemek és az ikonikus Kockázatos üzlet.

Forrás: UIP-Duna Film

 

Nyilatkozatukban a Warner Bros. Motion Picture Group társelnöke és vezérigazgatója, Michael De Luca és Pam Abdy ezt írták:

"Az első naptól kezdve az volt az elképzelésünk, hogy ezt az ikonikus stúdiót újra felépítsük, hogy abba a magasságába emeljük, amiben fénykorában volt, és amikor először ültünk le David Zaslavval tárgyalni arról, hogy csatlakozzunk a Warner Bros. Discovery csapatához, azt mondta nekünk:

Küldetésünk, hogy visszavigyük a csúcsra a Warner Bros-t mi rendelkezünk a legjobb erőforrásokkal, történetmesélő IP-vel és tehetséggel a szakmában és vissza kell hoznunk Tom Cruise-t a Warner Bros-hoz!"

Ami különösen érdekes ebben a megállapodásában, az a franchise-ok és IP-k említése a nyilatkozatban. A közlemény kifejezetten megemlíti, hogy a színész és a producer franchise-filmeket fog fejleszteni, sőt Zaslav még az IP-ket is a Warner Bros. egyik erősségeként említette. Bár a megállapodás keretében eredeti filmeket is készít majd Cruise (már dolgozik egy R-kategóriás filmen Christopher McQuarrie-vel, ami nem kizárt, hogy a Warnernél landol majd), válogathat franchise-projektek közül is – vagyis akár a DC szuperhősfilmjeiben, akár a MonsterVerse-ben, akár a Mad Maxben is feltűnhet.

A Warner Bros. szempontjából azért is fontos ez a megállapodás, mert az elmúlt néhány évben óriási imázsromlást szenvedtek el, nemcsak a nézők, de az alkotók körében is, az ellentmondásos döntések, nevezetesen a filmek adóügyi célokra történő kikukázása miatt. A lelkes mozirajongó Cruise felszállása a Warner Bros. vonatára bátorítás lehet azon alkotók számára is, akik eddig ódzkodtak attól, hogy üzletet kössenek a stúdióval. Ha a Warner Bros. elég jó Cruise-nak, akkor bizonyára elég jó azoknak is, akik kreatív szabadságot szeretnének az eredeti projektjeik felett – legalábbis ezt szeretné a Warner ezzel a lépéssel sugallni.

Via: Looper