Halálos lövöldözés Jennifer Lawrence új filmjének vetítésén

A lefoglalt helyek miatt tört ki a balhé.

Az új-mexikói Albuquerque-ben vasárnap lelőttek egy férfit Jennifer Lawrence új filmjének, a Barátnőt felveszünknek a vetítésén.

Az 52 éves Michael Tenoriót azután érte halálos találat, hogy a Cinemark Century Rio Plexben tartott vetítésen vitába keveredett egy másik nézővel az előre lefoglalt ülőhelyek miatt.

A szemtanúk elmondták a rendőrségnek, hogy a később Enrique Padillaként azonosított 19 éves férfi a barátnőjével érkezett a moziba, de egy másik párt talált a lefoglalt helyeken.

A mozi személyzete állítólag megpróbált segíteni megoldani a vitát, de a helyzet tovább eszkalálódott, és a két férfi verekedni kezdett. A rendőrség szerint Padilla végül fegyvert rántott és lövöldözni kezdett, Tenorio pedig a helyszínen meghalt.

Padillát később a mozin kívül találták meg sérülten, mert állítólag saját magát is meglőtte véletlenül. Egy szolgálaton kívüli rendőrtiszt nyújtott neki elsősegélyt, és jelenleg fegyveres őrizet mellett a kórházban lábadozik. Emberölés, lakott épületen belüli lövöldözés és bizonyítékkal való visszaélés miatt fognak vádat emelni ellene.

Via: NME