Hihetetlenül látványos a nálunk forgatott Szárnyas fejvadász 2 első előzetese

Harrison Ford, Vangelis-dallamok és nyomasztó cyperpunk, pont ahogy szereted!

Végre itt az első előzetes a magyarországi helyszíneken leforgatott Szárnyas fejvadász 2-ről, aminek Blade Runner 2049 lett a végleges címe, és jövő nyáron kerül majd a mozikba. Harrison Fordnak ezek szerint megérte annyit biciklizni nálunk, mert nagyon fitt öregúrként alakítja Rick Deckardot, holott a sztori szerint 34 év telt el az 1982-es Szárnyas fejvadász eseményei óta.

Forrás: Warner Bros. / Scott Free Productions

 

A második rész trailere végre Ryan Gosling szerepét is leleplezi. Ő alakítja K ügynököt, a repkedő kocsikkal teli, futurisztikus gigapolisz, Los Angeles fiatal és ambiciózus rendőrét, aki egy 30 éve megoldatlan ügyben kezd el nyomozni. A jól ismert Vangelis-dallamokkal kísérve végül rátalál a nagyvároson túli, kihalt Mad Max-vidéken egy elhagyott házra, ahol nem más rejtőzködik, mint az egykori replikánsvadász, Rick Deckard (Harrison Ford) - aki Ridley Scott eredeti rendezői változata szerint maga is replikáns!

A második részt ugye már nem Ridley Scott rendezte, ő csak producerként segítette a Sicariót és az Érkezést is jegyző Denis Villeneuve-t. A forgatókönyvet ugyanaz a Hampton Fancher írta, aki az első részét jegyezte, és a Blade Runner 2049-hez felhasználta azokat a jeleneteket is, amiket az 1982-es változatból a drága külső forgatás és az olcsón megszerzett nagyvárosi díszletek miatt Ridley Scott kidobott.

Sőt, a trailer jelenetei alapján Fancher leporolta Philip K. Dick eredeti regényét, az Álmodnak-e az androidok elektromos bárányokkal?-t. Abból ugyanis Scotték anno nem vették át a nagyváros melletti, posztapokaliptikus sivatagot, és az ottani egyik romos emeletes házban éldegélő Isidort, aki itt segít elbújni a szökött replikánsoknak, Prisnek és Roy Batynek, ám végül kiadja őket a replikánsvadász Deckardnak. A Blade Runner 2049-ben úgy látszik, megfordultak a dolgok: Deckard bujkál a romok között, és itt találja meg egy replikánsvadász.

Forrás: Warner Bros. / Scott Free Productions

A futurisztikus Los Angelest helyettesítő Budapest bitang jól néz ki a cyberpunk hangulatú nagyvárosi jelenetekben, arról viszont nem derült ki semmi, hogy Robin Wright, Ana de Armas, Dave Bautista, Carla Juni, Mackenzie Davis és Lennie James kit fog alakítani a történetben.

Sajnos a Blade Runner 2049 magyarországi forgatását egy szörnyű tragédia árnyékolta be nyáron: meghalt egy 28 éves díszletépítő a Felsőkert utcai Origo stúdióban, miután egy leomló díszletfal romjai közé szorult, és már nem tudták megmenteni az életét. A temetésén a rendező és Ryan Gosling is ott voltak, a stáb pedig előtte gyűjtést rendezett az elhunyt családjának, hogy abból fizethessék ki a ceremóniát.