Hús-vér színésznő helyett egy Erica nevű robot lesz egy kultgyanús sci-fi főszereplője

70 millió dollárból készül film stábjában a Sin City speciális effektese és Japán leghíresebb robottervezője is benne van.

Pár évvel ezelőtt az Ex Machinában még egy hús-vér színésznő, Alicia Vikander játszott el egy emberszerű robotot. Mára úgy tűnik, hogy a sci-fi valósággá vált – sőt, szintet is lépett! A nemes egyszerűséggel csak b címen futó, már most kultgyanús fantasztikus filmben ugyanis nem egy híres színésznő fogja életre kelteni a történetbéli robotot, hanem egy Erica nevű, igazi mesterséges intelligencia fogja helyettesíteni a színésznőt!

Forrás: UIP-Duna Film / Port.hu

 

A nagyjából 70 millió dolláros költségvetésből készülő filmet a Bondit Capital Media, a Happy Moon Productions és a Ten Ten Global Media finanszírozza. A forgatás 2021 nyarán kezdődne el. A történet egy tudósról szól majd, aki elkészít egy mesterséges embert, hogy az segítse a tökéletes emberi DNS utáni kutatásban, ám ennek nem várt következményei lesznek, és a tudós úgy dönt, felszabadítja a robotot. Az utóbbit alakítja majd az Erica nevű android, amit (vagy akit?) egy japán mérnök, Hiroshi Ishiguro biztosít a produkcióhoz. Ő az Actroid nevű cégében már régóta tökéletesítgeti a direkt színészi feladatokra trenírozott mesterséges intelligenciát, de számos más robottal is bejárta már a világ technológiai kiállításait – többek között egy feltűnően rá hasonlító mesterséges fejjel.

Hiroshi Ishiguro a saját magáról mintázott, beszédre, valamint száj-, szem- és fejmozgatásra is képes Geminoid HI-5 the android társaságában, az olaszországi Comóban megrendezett Ambrosetti International Economic Forum vendégeként, 2018. szeptember 7-én (fotó: Pier Marco Tacca/Getty Images)

 

A film egyik szülőatyja Eric Pham lesz, aki korábban olyan kasszasikereken dolgozott speciális effektesként, mint a Halálos fegyver 4, A világ nem elég, a Mission: Impossible 2, a Sin City és a Kémkölykök 3-D. Érdekesség, hogy korábban már az Amerikai história X rendezője, Tony Kaye is gondolkodott hasonló produkción. Erica a 2nd Born című sci-fi 2018-as forgatásán is ott lett volna, és el is kezdték felkészíteni a szerepre a robotot, ám végül Kaye kreatív különbségekre hivatkozva kihátrált a projektből. (via Indiewire.com)