Ilyen, amikor Gandalf Helen Mirrennel randizik

Ian McKellen és a brit film nagyasszonyának első közös mozija roppant izgalmasnak tűnő szélhámosthriller, amit nem kisebb név, mint Bill Condon rendezett. Itt az előzetes!

A The Good Liar Nicholas Searle regényén alapul, és egy idős szélhámosról szól, aki egy online társkeresőn megismerkedik egy tehetős özvegyasszonnyal. A férfi alig hisz a szerencséjének, olyan tökéletes célpontot talált, ám azon kapja magát, hogy elkezd törődni a nővel, és ami egyszerű átverésnek indult, a végére élete legveszélyesebb játszmájává válik…

A Gyűrűk Ura-trilógia sztárján és Mirrenen kívül a filmben játszik még Russell Tovey (A vámpír, a vérfarkas és a szellem) és Jim Carter (Downton Abbey) is. A rendező pedig az a Bill Condon, akinek a Kinsey-t, a Dreamgirlst, a két Alkonyat: Hajnalhasadást, A WikiLeaks-botrányt, a Mr. Holmest és A szépség és a szörnyeteget köszönhetjük.

Condon és McKellen pedig nem először dolgoznak együtt: korábban együtt forgatták az Érzelmek tengerébent, a Mr. Holmest és A szépség és a szörnyeteget is. És nem kizárt, hogy a The Good Liar jó esélyekkel indul majd a díjszezonban is, akárcsak a rendező és a színész első közös munkája (az említett Érzelmek tengerében), amelyért Ian McKellen pályája első Oscar-jelölését érdemelte, Bill Condon pedig el is nyerte vele a trófeát, a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriájában.

A The Good Liart november 15-én mutatják be az amerikai mozik. Sajnos a magyar premierről még nincs hír, pedig az első előzetes megtekintése után biztos nem vagyunk egyedül azzal, hogy a legszívesebben azonnal megnéznénk ezt a filmet. A vészjóslóból fenyegetőbe váltó zenei aláfestés és a beígért fordulatok miatt már önmagában a trailer is sokkal izgalmasabbnak tűnik, mint egy csomó kész film.


(via DigitalSpy)