Íme az első fotók a Magyarországon forgatott Dűnéből, Jason Momoával, Josh Brolinnal és sok-sok hollywoodi sztárral!

Zendaya, Oscar Isaac, Timothée Chalamet és Rebecca Ferguson is feltűnik az igencsak hangulatos képeken.

Ahogy arról korábban már többször beszámoltunk, a legújabb Dűne-mozifilmet Denis Villeneuve jegyzi - ráadásul ugyanúgy Magyarországon forgatta le ezt a filmjét is, ahogy pár évvel ezelőtt a Szárnyas fejvadász 2-t. A produkcióról eddig túl sok minden nem derült ki azon kívül, hogy a Warner stúdió idén decemberben mutatná be a mozikba. Húsvét hétfőn azonban ez a lenti kép hozta váratlanul lázba a Frank Herbert kultikus Dűne-regényeiért rajongó geekeket. Ami persze nem is csoda, hiszen itt a Paul Atreidest alakító Timothée Chalamet még nem az Arrakis sivatagában, hanem valószínűleg a Caladan bolygón, az Atreides-ház ősi családi birtokán kóricál.

Az egy napra rá nyilvánosságra hozott további jelenetfotók mostanra már teljesen elszabadították az őrületet a sci-fi rajongók közt. Mindenki ezekről beszél, hiszen a képek egyik felén Josh Brolin látható Gurney Halleckként (ő az Atreides-ház harcmestere), Zendaya a fremen Chaniként (ő lesz Paul szerelme a történetben), Oscar Isaac mint Leto Atreides herceg (ő Paul apja), Rebecca Ferguson pedig mint Lady Jessica Atreides (ő a Bene Gesserit boszorkányrend tagja és Paul előre elrendeltetett édesanyja).

A képek második adagjában Pault és Lady Jessicát láthatjuk az Arrakis jellegzetes ruhaviseletében, a vizeletet is ivóvízzé alakító cirkoruhában. De van fotó a Duncan Idahót alakító Jason Mamoáról (ő az Atreidesek egyik tanácsadója) és Sharon Duncan Brewsterről is, aki a fremenekkel jó barátságot ápoló bolygókutatót, Liet-Kynest alakítja (érdekesség, hogy ő az eredeti történetben egyébként férfi volt, a David Lynch-féle Dűnében Max von Sydow játszotta).

Ezen a képen pedig a rendező instruálja éppen Javier Bardemet, aki a Stilgar nevű fremen vezért alakítja.

Az eddigi jelenetfotók láttán nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez egy nagyon-nagyon ambiciózus projekt, amire már igencsak régóta várnak azok, akik a lézerpiffpuffon meg a színes spádékon túl tartalmasabb dolgokat is szeretnének egy sci-fiben látni. Az új Dűnében ráadásul rengeteg magyar dolgozott  a művészeti, speciális effektes, produkciós menedzsment és kaszkadőr részlegeken, úgyhogy nekünk idehaza talán ez az egyik legfontosabb idei hollywoodi blockbuster! (via Iamag.co)