Íme, minden idők legdebilebb filmes ajándéktárgyai

Ahogy megannyi film, úgy a mozis szuvenírek esetében is adott a kérdés: pontosan mit szívott az illető, amikor kipattant a fejéből, és vajon maradt-e még ebből a cuccból? Karácsony közeledtével hatványozottan indokoltnak érezzük, hogy bemutassunk ezek közül néhányat. (Kiváltképp, ha hozzátartozóink között akadnak kevésbé népszerű egyedek is.)

Passió-nyaklánc

Ahogy nem véletlenül maradt le a bakiparádé Mel Gibson monumentális filmjének végéről, úgy abban is lehetett némi szándékosság, hogy a szóban forgó ajándéktárgy nem került nagykereskedelmi forgalomba. Ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy visszatérése esetén Jézusban pozitív emlékeket keltene a látványa, ugyanakkor a 17 dolláros ár is kimeríti a kufárkodás fogalmát.

Mátrix-matrjoska

Nincs kétségünk, hogy Morpheus az alábbi mű alkotójának is felkínálta az ominózus pirulákat, csak éppen ezeket egy moszkvai goapartin szerezte be. Ugyanakkor a művész tehetsége vélhetőleg ukrán dróntámadás áldozatává vált, melynek köszönhetően már nem titok számunkra, hogyan festett volna Trinity almásderes felmenőkkel. Tragikus hírünk, hogy ez a halmozottan ízléses szuvenír már nem rendelhető.

Jar Jar Binks-nyalóka

Ugyan, ki ne ábrándozott volna róla, hogy egyszer bekapja Jar Jar Binks nyelvét? Pl. aki gyerekkorában nem esett bele egy kád LSD-be, miután fejen találta egy elszabadult lengőteke. Az ötletgazda már csak azért is rászolgált volna a fénykard-f*szkorbácsra, mert figyelmen kívül hagyta azt a tényt, hogy a Baljós árnyak retardált gunganjét még a legelvetemültebb Star Wars-rajongók is racsnis kulccsal verték volna agyon.

Star Trek-koporsó és urna

Ha objektíven nézzünk, a „mindegy, mint halottnak a csók” fordulat utolsó szava bármilyen más főnévvel behelyettesíthető, legyen az talajerózió, bázisugrás, tökgyalu vagy koporsóminta. Ugyanakkor ott van az angol „die-hard fan” kifejezés, melynek köszönhetően az alábbi szuvenír máris más megvilágításba kerül. Márpedig, ha a Star Trek-rajongás hasonló szinteket ostromol, és a temetésben (hamarosan) érintett egyed rendelkezik némi humorérzékkel, végrendeletében gondoskodik egy klingonmaszkról is a szertartást levezető pap részére.

Az emberi százlábú-nyaklánc

Az emberi százlábú a hétköznapi ember számára olyan volt, mint az egyiptomi italboltok whiskykínálata: nemcsak gyomrukat kavarta fel, de látóidegeiket is megbénította. Ugyanakkor keményvonalas horrorrajongóként is bátran kijelenthetjük: ha valamiben biztosak voltunk ebben az életben, az az, hogy ebből a filmből a soha nem készül ajándéktárgy. Bár ebben tévedtünk, egy valamire mérget vehetünk: a szóban forgó nyaklánc amolyan talizmánként funkcionál, és megóvja viselőjét a normális emberek közeledésétől.

Transformers-borotvaszett

Michael Bay munkássága ellen idejekorán megkaptuk a védőoltást, így a Transformerst jobbára csak képregényélményeinkből ismerjük. Ám élünk a gyanúperrel, hogy Optimust és társait a filmes adaptációban sem fenyegette az a veszély, hogy egyszer arcszőrzet terén Tom Selleck vagy Rumcájsz útjára lépnek. Továbbá az sem igazán rémlik, hogy létezett egy retardált alakváltó, aki gépjármű vagy vadászgép helyett borotvává konvertálódott.

(Via Businessinsider / Reddit)