Indul a Budapesti Távmozi

A Budapest Film Zrt. a koronavírus miatt bezárt mozijai, a Művész, a Puskin, a Toldi, a Tabán és a Kino Cafe helyett április 21-től online mutat be filmeket.

A Budapest Film Zrt. mozijai március 12-én az elsők között állították le a vetítéseket, hogy a nézők és a mozisok egészségét ne fenyegesse a járvány. Most elsőként nyitnak újra – igaz, egyelőre csak biztonságos, internetes közvetítések formájában. Új kezdeményezésük, a Budapesti Távmozi keretében a Művész, a Puskin, a Toldi, a Tabán és a Kino Cafe filmszínházak április 21-től ismét napi műsorrendben vetítenek a film.artmozi.hu oldalon.

Az előadásokra a szokott módon válthatunk kedvezményes jegyeket az interneten. A virtuális gépházakban ugyanazok a mozigépészek dolgoznak, mint rendesen, és az online nézőterek bejáratánál is ugyanazok a jegyszedők várják a nézőket, akikkel a kedvenc mozijukban máskor is találkozni szoktak. A Távmozi vetítéseire váltott jegyekkel közvetlenül a budapesti művészmozik fennmaradását és a Budapest Film munkatársainak megélhetését segíthetjük a váratlan mozinélküliség idején.

A Budapesti Távmozi első premierje A láthatatlanok című francia alkotás, ami Franciaországban óriási siker volt: több mint másfél millióan látták. A film főszereplője négy mindenre elszánt szociális munkás. Nőknek fenntartott nappali melegedőt vezetnek, állandó vendégeiket fürdővel és meleg étellel várják. Mindent elkövetnek, hogy segítsék az emberi méltóság megőrzését és a társadalomba való visszailleszkedést.

Amikor az emberi tényezőt teljesen figyelmen kívül hagyó bürokraták ellehetetlenítik őket, hősiesen szövetkeznek, hogy a szabályokat áthágva segítsenek pártfogoltjaikon: tovább üzemeltetik a helyet, éjszaka menedéket nyújtanak, nappal pedig azon fáradoznak, hogy kiépítsék vendégeiknek a megfelelő szociális hálót. Magánakciójuk azonban nem maradhat sokáig titokban... A mozisok ígérete szerint A láthatatlanok után folyamatosan új mozipremierekkel és filmfesztiválokkal bővül majd a Budapesti Távmozi kínálata.


(via Budapest Film Zrt.)