Ingyen mozi egy hónapon keresztül!

Visszatér az ArteKino online filmfesztivál, melynek keretében december 1. és 31. között nézhetünk ingyen a neten európai fesztiválfilmeket.

Az ArteKino online filmfesztivált idén harmadik alkalommal rendezik meg: ebben az évben tíz olyan európai fesztiválfilmhez biztosítanak hozzáférést, amelyek korábban nemigen kerültek forgalmazásba Európában.

A válogatásba olyan filmek kerültek be, amelyek nagyszerűen szerepeltek az A-kategóriás filmfesztiválokon (Berlinben, Cannes-ban, Velencében vagy Locarnóban), az európai mozikban mégsem kaptak kellő figyelmet.

24 hét. Forrás: Cirko Film

 

A filmek 45 országban lesznek elérhetők, az alábbi linkre kattintva bárki regisztrálhat, a művek megtekintése pedig ingyenes – annyi megkötéssel, hogy filmenként 5 ezer virtuális jegyet osztanak ki, és a szervezők felhívják rá a figyelmet, hogy egyes darabokra hamar elfogyhatnak a jegyek. Az alkotásokra egyébként szavazni is lehet, és a szavazók közül egy szerencsés a Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválra nyerhet utazást.

A filmek közt találunk többek közt német terhességi drámát (24 hét), a webkamerás szexuális szolgáltató szektorban dolgozó lányról szóló francia dokumentumfilmet (Flesh Memory), egy bordélyházat üzemeltető családot bemutató belga drámát (Flemish Heaven), egy görög-lengyel alkotást, amelynek főhőse akkor érzi jól magát, ha boldogtalan (Pity), és aki még nem látta, megnézheti a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című magyar filmet is.


(via magyarhangya)