Itt az új Batman egyik kivágott jelenete, egy kultikus karakter visszatérésével

A köpenyes kereszteslovag és Joker 5 perces társalgását azért kellett kihagyni az új filmből, mert már így is 3 órás.

VIGYÁZAT, SPOILERVESZÉLY!!!

Matt Reeves rendező online tette közzé a Robert Pattinson-féle Batman egyik kivágott jelenetét, amelyben a köpenyes kereszteslovagja egy rács mögé dugott, veszedelmes gazfickótól, a jó öreg Jokertől (Barry Keoghan) kér segítséget ahhoz, hogy kiderítse Rébusz (Paul Dano) valódi kilétét. A hátborzongató nyomozási jelenet Gotham híres-hírhedt diliházában, az Arkham Elmegyógyintézetben játszódik. Íme az 5 perces jelenet:

A jelenet egyébként eredetileg egy olyan weboldalon volt csak elérhető, ahová Rébusz filmbéli rejtvényeinek megfejtése után jutott el az olvasó. A Batman moziverziójában Joker csak a háromórás játékidő legvégén bukkan fel, amikor a frissen bebörtönzött Rébusszal beszélget.

Reeves a Varietynek adott februári interjújában fejtette ki, hogy ez a jelenet eredetileg akkor jött volna, amikor Batman felfedezi, hogy a Rébusz megölte Gotham City rendőrkapitányát, és hátrahagyott egy újabb, Batmannek címzett rejtélyes üzenetet. A köpenyes igazságosztó ekkor határozza el, hogy mélyebb betekintést kell valahogy nyernie abba, mi mozgatja Rébusz bomlott elméjét.

A rendező Batman és Joker nagy  találkozását A bárányok hallgatnak emlékezetes alapkonfliktusához hasonlította: adott egy nyomozó, aki egy furmányos észjárású sorozatgyilkost üldöz, de ahhoz, hogy elkaphassa, egy másik ördögi lángelme segítségét kell kérnie, hogy megértse, a jelenlegi üldözöttjének miféle rugóra jár az agya. Reeves azonban a kommentárjában felhívta a rajongók figyelmét egy igen fontos tényre a filmjében látható mániákus bohóccal kapcsolatban:

Itt van egy Joker, aki még nem Joker. [Batman] elmegy egy másik gyilkoshoz, akivel kapcsolatban nyilvánvalóan volt már tapasztalata az előző két évben. De ez a gyilkos ugye ebben a történetben még nem az a karakter, akit megismertünk. Vagyis itt még mindenki gyerekcipőben jár.

A Robert Pattinson-féle Batman egyébként kirobbanó sikert aratott (a PORT.hu kritikusa szerint egy szuperhősfilmbe csomagolt, kiváló sötét thriller lett). 411 millió dolláros bevételt hozott össze csak Amerikában, és az HBO Max már be is rendelt hozzá egy spin off tévésorozatot, melynek középpontjában Colin Farrell Pingvinje áll majd.

(via The Hollywood Reporter & Variety & The Independent)