James Gunn beszólt a DC régi vezetőségének, aztán új projekteket jelentett be

10 film és sorozat érkezik, lesz új Batman, Superman, Mocsárlény és Supergirl is.

Tavaly október végén nevezte ki a Warner Bros. vezetője, David Zaslav a DC Films társelnökének James Gunnt, A galaxis őrzői-filmek rendezőjét és Peter Safran producert, a duó pedig elég gyorsan munkába lendült. Kezdésnek kirúgták Henry Cavillt, pontosabban nem kötöttek új szerződést a színésszel, mivel ők egy új, fiatalabb Supermant képzelnek el. Az is kiderült még tavaly, hogy Patty Jenkins sem rendezheti meg a harmadik Wonder Woman-filmet. 

Január 30-án Gunn és Safran felvázolták a sajtónak a DC jövőjét illető tervüket, és az első 10 új projektjüket, de Gunn előtte azt is elmondta, mit gondol a DC eddigi történetéről. Azzal érvelt, hogy a vállalat a szellemi tulajdonra vonatkozó laza üzletpolitikája miatt került ilyen zavaros helyzetbe.

A DC története eléggé elb*szott. Csak úgy osztogatták az IP-t [a különböző karakterek jogait] nyakló nélkül bárkinek, aki csak rájuk mosolygott”

- fogalmazott, arra utalva, hogy párhuzamosan, minden rendszer nélkül létezett az Arrowverse (a CW-n futó sorozatok), a DCEU, a Snyderverse, a Reeveverse (az új Batman), és persze a Gunn-féle Suicide Squad és a Peacemaker.

Gunnék azt ígérik, hogy az első projektüktől kezdve minden egységes lesz náluk. Az új Superman: Legacy-vel nyitnak, ami a DCU kezdetét jelzi majd. A 2025. július 11-én debütáló film az Aquaman 2. után veszi fel majd a fonalat – ez utóbbi filmnek még a DC/Warner Bros vezetősége adott zöld utat hasonlóan a Blue Beetle-hez, a Shazam!-hoz és a Flash-hez.

Forrás: Christopher Polk / Getty Images

 

Az új Superman-film, amelynek még se rendezője, se főszereplője nincs, nem egy szuperhős-eredettörténet lesz, helyette azt mutatja be, hogy Superman „hogyan próbál meg egyensúlyt teremteni kriptoni öröksége és emberi neveltetése között".

A Superman: Legacy közvetlenül a The Authority című filmben folytatódik, amely egy olyan szuperemberekből álló csoportról szól, akik nem éppen ideális módon próbálják megvédeni a világot. A filmet jelenleg is írják, a premier időpontját így még nem tűzték ki.

Ezután jön a The Brave and the Bold (A bátor és a merész), a DCU saját Batman-filmje, amelynek nem lesz semmi köze a Robert Pattinson-féle verzióhoz. Itt mutatkozik be Damian Wayne is, Batman fia.

Ugyanebbe az univerzumba fog tartozni a Supergirl: Woman of Tomorrow, amelyben Superman unokatestvére, Kara Zor-El lesz a főszereplő, és aki az ígéretek szerint "egy egészen másfajta Supergirl".

Az egy évadot megélt Mocsárlény (Swamp Thing) sorozat helyett is egy filmverzió jön, amely sokkal horrorisztikusabb lesz, és a lény „sötét eredetére” fókuszálnak majd benne.

Ami a tévét illeti, a társ-vezérigazgatók a Creature Commandos animációs sorozatot és a Wallert (a Peacemaker folytatása, amelyet azóta felfüggesztettek) említették, és mindkettő várhatóan valamikor a Superman: Legacy előtt debütál.

És jön még a Lanterns is, amelyet Gunn a hangvételében a True Detective-hez hasonlított, plusz a Trónok harca-szerű Wonder Woman: Paradise Lost és a Booster Gold című vígjáték.

Filmek

Superman: Legacy
The Brave and The Bold 
The Authority
Supergirl: Woman of Tomorrow
Swamp Thing
The Batman 2 (Nem kapcsolódik a DC Universe-hez)

TV

Waller
Wonder Woman: Paradise Lost
Booster Gold
Lanterns
Creature Commandos 

Via: THR