Két héttel elhalasztják a várva várt DiCaprio–De Niro-film premierjét

Október 6. helyett csak október 20-tól láthatjuk Martin Scorsese legújabb grandiózus történelmi krimijét, a Megfojtott virágokat.

Az Apple kedden jelentette be, hogy Martin Scorsese következő nagy dobása, a Leonardo DiCaprio, Robert De Niro és Lily Gladstone főszereplésével forgatott Megfojtott virágok (eredeti címén Killers of the Flower Moon) október 20-án kerül a mozikba, az Apple TV+ streaming platformon való debütálásáról pedig egyelőre nincs hivatalos infó.


Korábban még úgy volt, hogy október 6-án lesz egy limitált kópiaszámú premier, ennek eltörlésének okairól azonban nem adtak ki részletes tájékoztatást.

Egyesek szerint persze a hollywoodi sztrájk az oka a történteknek,

hiszen amennyiben a színészek szakszervezete, a SAG-AFTRA nem tud megegyezni a producerek grémiumával (AMPTP), akkor a Scorsese-film sztárjai nem tudják majd a médiában népszerűsíteni az elég nagy költségvetést felemésztő krimit. Az Apple és a moziforgalmazást intéző Paramount Pictures stúdió így most alighanem kivárásra játszik: amennyiben megállapodás születik a szakszervezetek között, akkor lendületet vehessenek egy nagy, globális reklámkampánnyal.

Az Apple Original Films így egyelőre csak két új plakátot adott ki Martin Scorcese várva várt új filmjéhez. Az első plakáton DiCaprio látható Ernest Burkhart szerepében, hatalmas méretben, kicsiben pedig Lily Gladstone, aki a gazdag olajlelőhelyek környékén élő amerikai őslakosok egyikét, Mollie Burkhartot, Ernest feleségét alakítja. A plakáton látható még De Diro karaktere, William „King” Hale is: ő volt az a hírhedt amerikai szarvasmarhatartó, milliomos és bűnöző, akinek a lelkén szárad azoknak az őslakosoknak a meggyilkolása, akiknek a földjein olajmezőket találtak.

Forrás: Apple TV+ / Paramount Pictures


A második hivatalos poszteren szintén DiCaprio és Gladstone látható a régi westernfilmek romantikus plakátábrázolásainak stílusában.

Forrás: Apple TV+ / Paramount Pictures

 

(via Collider & Variety)