Kihirdették a Golden Globe-jelöléseket

A Christian Bale főszereplésével forgatott Vice esélyes a legtöbb díjra.

Helyi idő szerint csütörtök reggel a Beverly Hills-i Beverly Hilton Hotelben kihirdették a 76. Golden Globe-díjak jelöltjeit. A nominációkat hat jelöléssel az Adam McKay rendezte Dick Cheney-életrajzi szatíra, a Vice vezeti, hiszen a legjobb filmvígjáték mellett a színészi, mellékszereplői, mellékszereplőnői, rendezői és forgatókönyv-írói kategóriákban is esélyes a győzelemre.

A Vice-t öt-öt nominációval a Csillag születik (legjobb filmdráma, legjobb színész, legjobb színésznő, legjobb rendező, legjobb eredeti betétdal), A kedvenc (legjobb filmvígjáték, legjobb színésznő, legjobb mellékszereplőnő két színésznője számára is, legjobb forgatókönyv) és a Zöld könyv (legjobb filmvígjáték, legjobb színész, legjobb mellékszereplő, legjobb rendező, legjobb forgatókönyv) követi.

Christian Bale a Vice-ban. Forrás: Annapurna Pictures

 

Eközben a televíziós mezőnyben olyan címek mérkőznek majd, mint a The Assassination of Gianni Versace, a Barry, a Michael Douglas nevével fémjelzett The Kominsky Method, a Julia Robertsszel a főszerepben készült Homecoming, az Éles tárgyak vagy a Hugh Grant-féle Egy nagyon angolos botrány.

A Hollywood Foreign Press Association, azaz a Hollywoodban tevékenykedő külföldi tudósítók szervezete által szervezett díjátadóra 2019. január 6-án kerül sor. A házigazdák ezúttal Sandra Oh és Andy Samberg lesznek – és mint minden évben, a gála jövőre is szépen jelzi majd, nagy valószínűséggel kik számíthatnak Oscarra. A jelölések teljes listáját itt találjuk.


(via Variety)