Leállt a Mission: Impossible 7. olaszországi forgatása a koronavírus miatt

Tom Cruise akciófilm-folytatásának stábja Velencében forgatott volna, de az egyre terjedő járvány miatt inkább hazaküldték őket.

A kedd reggeli hivatalos adatok szerint jelenleg 229 koronavírusos beteg van Olaszországban. A fertőzés miatt az országban letiltották az összes nyilvános eseményt, köztük a velencei karnevált és több sportmeccset is. A Tom Cruise nevével fémjelzett Mission: Impossible aktuális, hetedik részét a napokban kezdték volna el forgatni Velencében, ahol három hétig maradtak volna, de a stúdió úgy döntött, inkább leállítja a munkálatokat.

„Stábunk jólléte és biztonsága érdekében, továbbá a velencei városvezetés azon törekvéséhez csatlakozva, miszerint korlátozzák a nyilvános eseményeket a koronavírus által jelentett fenyegetés miatt, módosítjuk azon produkciós terveinket, amelyek szerint a Mission: Impossible 7. nagyszabású forgatását Velencében kezdjük egy háromhetes etappal.

Mission: Impossible - Utóhatás. Forrás: UIP-Duna Film

 

A kihagyás alatt is gondot fordítunk a csapat aggodalmaira, és engedélyt adtunk nekik, hogy hazatérjenek otthonukba, amíg a produkciós munkálatok el nem kezdődnek. Továbbra is monitorozni fogjuk a helyzetet, és együttműködünk a helyi egészségügyi és kormányzati szervekkel a folyamatok követése érdekében” – olvasható a Paramount Pictures közleményében.

A Mission: Impossible – Utóhatás hatalmas sikerét követően a hetedik és nyolcadik részt egyébként közvetlenül egymás után leforgatják a filmesek, az ötödik és hatodik filmet jegyző Christopher McQuarrie rendező vezetésével. A főszerepet természetesen továbbra is Tom Cruise alakítja, visszatér Rebecca Ferguson, Simon Pegg, Vanessa Kirby és Henry Czerny, Nicholas Hoult, Hayley Atwell, Shea Whigham és Pom Klementieff pedig újoncként csatlakoznak a szereplőgárdához. Nem tudni, hogy a forgatás leállása módosítja-e a premierdátumokat, mindenesetre jelen állás szerint a Mission: Impossible 7-et 2021. július 23-án, a Mission: Impossible 8-at pedig 2022. augusztus 5-én mutatják be.


(via Movieweb)