Lehúzták a Queen-filmet a kritikusok

Nem is kicsit: szerintük még a Freddie Mercuryt alakító Rami Malek ragyogó alakítása sem menti meg.

Ahogy arról korábban már írtunk, a Bohemian Rhapsody című zenés életrajzi filmet már október elején láthatta a San Franciscó-i Nemzetközi Filmfesztivál közönsége, és néhány újságíró meg is osztotta első gondolatait a közösségi médiában az alkotásról. Bár a mű fogadtatása egyértelműen vegyes volt, akkor még hangosabbak voltak azok a vélemények, amelyek az egekig dicsérték a főszereplő játékát.

Most, a brit bemutató után az összes komoly filmes lap lehozta kritikáját a filmről, és eléggé lepontozták. Az Independent és a The Guardian is mindössze két csillagot adott rá az ötből, és nagyjából ennek feleltethető meg az IndieWire D+ osztályzata is (ez körülbelül 2-es fölét jelent a magyar mérce szerint). Egyedül a Telepgraph adott három csillagot.

A szöveges értékelésekben sincs túl sok köszönet. Az Independent kritikusa, Clarisse Loughrey szerint az alkotók nem döntötték el, hogy mi a szándékuk: a Queen krónikáját lejegyezni vagy Freddie Mercuryról szolgálni egy kielégítő életrajzzal. Loughrey szerint a film főleg utóbbi téren teljesít alul, Malek erőfeszítései ellenére is.

Ehhez hasonlóan a talán a legnevesebb filmes szaklap, a Variety szerzője, Owen Gleiberman is amiatt értetlenkedik, hogy hogyhogy nem lett jobb film a Bohemian Rhapsody a színész kiemelkedő alakítása ellenére sem. Gleiberman elsősorban azt rója fel a műnek, hogy nem megy elég mélyre, csak a felszínt kapargatja, és biztonsági játékot játszik.

Közben a 20th Century Fox nyilvánosságra hozott még egy utolsó előzetest a filmhez, ami talán a legjobban sikerült az összes eddigi közül: a Somebody to Love és az Under Pressure dallamaival megtámogatott kisfilm érzelmes és magával ragadó. S hogy igazuk van-e a szigorú kritikusoknak? Azt a magyar nézők hivatalosan november 1-jétől csekkolhatják, de több mozi október 26-án és 27-én a Cinema City Filmünnep keretében premier előtt is vetíti a várva várt filmet.


(via Indenependent)