Letaglózó erejű kulisszák mögötti képek jöttek ki a Joker forgatásáról

A werkfotók közé tett, ledér macskás csajok a DC-fanok szerint már a későbbi filmek Macskanőjére utalnak.

Elképesztően hangulatos werkfotókat rakott ki az Instagram oldalára a Joker rendezője, Todd Phillips. A képek zöme akkor készült, amikor még csak munkamegbeszéléseket vagy kamerapróbákat tartott a stáb, és nem kezdődött meg a konkrét forgatás (az egyiken feltűnik a rendező mellett Robert De Niro is). Más fotók már konkrét jelenetekhez köthetők, ilyenek például azok, amelyeken a Jokert alakító sztár, Joaquin Phoenix cigarettázik, kap épp bohócsminket vagy áll a metróajtóban és a csapót tartó stábtagot fürkészi.

Az egyik fotó azonban a többinél is jobban megmozgatta a DC-rajongók fantáziáját – és nem feltétlenül csak azért, mert egy divatmagazinból kivágott, lenge ruhás nő is látható rajta. Az ominózus fotó Joker, azaz a kettyós Arthur Fleck elkobzott naplóját ábrázolja (erre utal, hogy egy nyomozati dosszié is látszódik mellette Fleck nevével és ügyiratszámával, valamint egy hivatalos szerv pecsétjével), amiben újságokból kivágott, ledér csajokra ragasztott rá szintén valami lapból kivágott macskás képeket, és reszketeg kézírással mellé körmölte vagy százszor, hogy STEP, azaz lépés. A DC-rajongók szerint ez nem mást jelent, mint hogy a Warner ezzel készíti elő a Macskanő visszatérését a DC filmuniverzumba, és a besurranó tolvaj Selinának (akit Zoë Kravitz fog játszani a legújabb, Robert Pattinson-féle Batman-filmben) ezek szerint lesz köze Jokerhez is.

Forrás: Instagram / Todd Phillips

 

Persze ez mind csak pletyka és találgatás, senki sem tud semmit (talán csak Todd Phillips és a Warner producerei). Az viszont holtbiztos, hogy a Joker lett minden idők legtöbbet kaszáló R-kategóriába sorolt mozifilmje a maga szerény, 936 millió dolláros bevételével! Ami valószínűleg ennél is több lesz, hiszen még csak egy hónapja vetítik a mozik. (via The Independent)